Nieuwe achtbaan Toutatis maakt testritjes in Parc Astérix

De nieuwe achtbaan van Parc Astérix, die de naam Toutatis kreeg, maakte onlangs haar eerste testritjes. Het lijkt er dus op dat de opening bij het begin van het nieuwe seizoen mogelijk is. Deze nieuwe achtbaan is goed te zien vanop de snelweg buiten het park en vormt de blikvanger van het nieuwe themagebied Le Festival de Toutatis.

 

Le Festival de Toutatis wordt een gloednieuw gebied in Parc Astérix dat zal openen in 2023. In dit gebied zal de achtbaan Toutatis de grote blikvanger worden, samen met een NebulaZ-attractie van Zamperla.  Deze krijgt de naam Chez Gyrofolix. Het speelgebied Le Sanglier d’Or, restaurant Au Dolmen Gourmand en een winkel zullen het gebied compleet maken.

Toutatis is de grote blikvanger van het themagebied Le Festival de Toutatis. Deze achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. De baan heeft een hoogte van 51 meter en een lengte van 1.075 meter. Sommige secties van de baan worden meermaals afgelegd, waardoor de totale afgelegde afstand maar liefst 1.361 meter is. Tijdens de rit wordt een topsnelheid behaald van 107 km/u. Het treintje wordt aangestuwd door meerdere LSM-lanceringen.

In de baan zitten drie inversies verwerkt, namelijk een Barrel Roll en tweemaal een Zero-G Stall. Een ander speciaal element is een ‘top hat’. Over de baan rijden drie treintjes die telkens plaats bieden aan 20 personen. Zo kan er een theoretische capaciteit van 1.260 personen per uur bereikt worden.

 

Onlangs vonden de eerste testritten plaats.

 

Bron: Parc Astérix