Hasselt verwelkomt eerste Belgische vestiging van sportainmentpark Sparkx

In Hasselt opent er dit jaar een eerste vestiging van Sparkx. Dat zal een soort indoor-park worden waar je zult kunnen sporten. In het aanbod zal je allerlei sporten kunnen uitproberen aan de hand van typische fitnesstoestellen maar ook simulatoren.

 

Goed nieuws voor wie graag sport want binnenkort zal je in Hasselt een bezoekje kunnen brengen aan de allereerste vestiging van Sparkx in België. Sparkx noemt zichzelf een sportainment-park en zal de grootste zijn in Europa. Er zullen allerlei sporten aangeboden worden zoals voetbal en basketbal maar ook rustigere sporten zoals vissen en kleiduifschieten. In totaal zullen er meer dan 50 sporten aangeboden worden. Dit aan de hand van geavanceerde simulatoren zoals de allereerste simulator voor alpineskiën in België. Ook de wingsuit-simulator wordt 1 van de blikvangers.

 

Ook het populaire darts krijgt een plekje in de vestiging. Daarnaast is er ook een Formule 1-simulator die je je even een piloot in een F1 Race laat worden. Dat toestel zou zo realistisch zijn dat zelfs echte piloten er mee kunnen trainen. Men benadrukt ook dat je niet persé sportief moet zijn om hier een dagje te komen sporten. Je kan zelf kiezen op welk niveau je speelt. Ideaal dus voor de wat minder fitte ouder die samen met zijn zoon of dochter wil gaan sporten. Sparkx zal ook ideaal zijn om sporten wat beter te leren kennen en een keuze te maken welke sport je nu wil beoefenen. Voor wie het competitiebeest in zichzelf wil naar bovenhalen, is er de puntenregeling. Want alle sporten werken met een puntensysteem. Tegen welke prijs je er zal kunnen sporten is nog niet duidelijk, al zou er wel een all-in formule bestaan voor een halve of complete dag. Ook abonnementen zullen aangeboden worden. Sparkx zal te vinden zijn in Plaza’H in Hasselt en opent dit voorjaar! Op termijn zullen er ook vestigingen komen in de rest van België en zelfs in enkele buurlanden.

 

Bron: HLN

Foto: Sparkx