Parc Astérix gunt fans een kijkje op nieuw themagebied en achtbaan

Het Franse pretpark Parc Astérix deelde als kerstgeschenk een filmpje waarin we een blik krijgen op hoe het nieuwe themagebied rond de achtbaan Toutatis er zal komen uit te zien. Het nieuwe themagebied zal later in 2023 openen en krijgt de naam Le Festival de Toutatis.

 

Le Festival de Toutatis wordt een gloednieuw gebied in Parc Astérix dat zal openen in 2023. In dit gebied zal de achtbaan Toutatis de grote blikvanger worden, samen met een Nebulaz-attractie van Zamperla.  Deze krijgt de naam Chez Gyrofolix. Het speelgebied Le Sanglier d’Or, restaurant Au Dolmen Gourmand en een winkel zullen het gebied compleet maken.

Onlangs deelde het park een geanimeerde video waarin we een mooie blik krijgen op hoe het gebied er zal uitzien.

 

Toutatis

Toutatis is de grote blikvanger van het themagebied Le Festival de Toutatis. Deze achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. De baan heeft een hoogte van 51 meter en een lengte van 1.075 meter. Sommige secties van de baan worden meermaals afgelegd, waardoor de totale afgelegde afstand maar liefst 1.361 meter is. Tijdens de rit wordt een topsnelheid behaald van 107 km/u. Het treintje wordt aangestuwd door meerdere LSM-lanceringen.

In de baan zitten ook drie inversies verwerkt, namelijk een Barrel Roll en tweemaal een Zero-G Stall. Een ander speciaal element is een ‘top hat’. Over de baan rijden drie treintjes die telkens plaats bieden aan 20 personen. Zo kan er een theoretische capaciteit van 1.260 personen per uur bereikt worden.

De aankleding en het ontwerp van de achtbaan en het gebied werd uitgevoerd door KAERU Theme Park Design. Dit bedrijf zorgde ook al voor het ontwerp van OzIris en Discobélix in het park. Maar we kennen dit bedrijf ook van Kondaa, Fun Pilot en Tiki-Waka in Walibi Belgium. Voor de muziek in het gebied werd er een beroep gedaan op componist Benjamin Ribolet. Deze Fransman verzorgde ook de muziek van Kondaa.

 

Bron en foto: Parc Astérix