Glijbaanbouwer Van Egdom failliet

De Nederlandse glijbanenfabrikant Van Egdom is failliet. Van Egdom heeft heel wat waterattracties en glijbanen gemaakt voor bekende parken in België en Nederland. Het bedrijf verwacht vlug een doorstart te maken doordat er al geïnteresseerden zijn om het bedrijf over te nemen.

 

De bekende glijbanen-fabrikant Van Egdom is failliet. Dat blijkt uit documenten afkomstig van de rechtbank in Midden-Nederland. Volgens de site van het bedrijf, is Van Egdom goed voor zo’n 7.500 projecten verdeeld over 35 landen wereldwijd. Daarmee is het bedrijf dan ook marktleider. Zo heeft men de DinoSplash in Plopsa Coo gebouwd en kwam ook de glijbaan Splash in Aqualibi van dit bedrijf. Ze leverden ook glijbanen en andere zaken aan verschillende vestigingen van CenterParcs. Ook in Duinrell, Slagharen, Toverland, Hof van Saksen en Bobbejaanland vind je zaken van Van Egdom.

 

Het bedrijf is gevestigd in de Nederlandse plaats De Meern, nabij Utrecht. Het werd opgericht in 1965. De volgende fase van het failliete bedrijf, is om zo snel mogelijk een doorstart te maken. Dat zou al redelijk snel kunnen gebeuren omdat er geïnteresseerde kopers zijn. Die mogen eerst nog de cijfers van het bedrijf inkijken alvorens een bod te doen. De bestellingen lopen momenteel gewoon door en ook de productie ligt niet stil. Het bedrijf hoopt dan ook de overname in enkele weken af te ronden.

 

Bron: Looopings

Foto: Van Egdom