Sluitingsdatum van Splash Mountain in Magic Kingdom bekend

Op 23 januari 2023 sluit Splash Mountain definitief de deuren in Magic Kingdom. De populaire wildwaterbaan verdwijnt gelukkig niet helemaal maar krijgt wel een volledig ander thema.

 

De sluitingsdatum van Splash Mountain in het Magic Kingdom is bekend. Op 22 januari 2023 zal de populaire wildwaterbaan zijn laatste rondjes draaien. Vanaf 23 januari 2023 is de attractie gesloten en begint het Disney-park aan het verbouwen van de attractie. Het oude thema is namelijk gebaseerd op de controversiële film ‘Song of the South’. De film werd in 1946 uitgebracht met een verhaallijn die door velen als racistisch en stereotyperend wordt bestempeld. Daarom wil Disney de attractie veranderen en zal het de attractie eind 2024 opnieuw openen onder de naam, Tiana’s Bayou Adventure. De attractie komt in het teken van Princess & the Frog te staan.

 

De attractie is een wildwaterbaan met boomstammen. Onderweg vaar je door darkride gedeelten die afgewisseld worden door enkele drops. Splash Mountain staat zoals eerder vermeld in het Magic Kingdom, een park dat onderdeel is van het pretparken resort Walt Disney World in Orlando. Ook in Disneyland Anaheim en in Disneyland Tokio kun je Splash Mountain terugvinden. Vermoedelijk kunnen we in de nabije toekomst ook daar veranderingen in het thema van de attractie verwachten.

 

 

Bron: Disneyfoodblog

Foto: Walt Disney World