Sfeerverslag: Achterbahn jagen in Duitsland – zaterdag 10 december 2022

Vandaag staan er weer heel wat parkjes op de planning want we gaan op jacht. Uiteraard gaan we niet op jacht naar wilde dieren maar naar achtbanen. Zo staan er 3 (kinder)pretparken op de planning en sluiten we af op een kerstfoor/markt.

 

Rocolinos Kinderwelt

In de buurt van de Duitse stad Aken vinden we het eerste park voor vandaag. Rocolinos Kinderwelt is niet zo heel groot maar heeft toch een achtbaan. Voor de rest heeft het park voornamelijk speeltuigen en ook een butterfly. Aangezien we bij aankomst merken dat de achtbaan nog niet open is, besluiten we een ritje te maken op de Butterfly.

Achteraan in de hal vinden we de achtbaan. De achtbaan heet Silber Mine en werd destijds gemaakt door SBF Visa Group. Het achtbaantje heeft een leuk baanverloop en bereikt ondanks zijn wat kleine lay-out toch een redelijke snelheid.

Na ons ritje op de achtbaan maakten we nog vlug enkele foto’s van het parkje en reden we snel door naar het volgende park. Dat ligt een goed uur verder in Duitsland!

 

MC-Play Kinderland

Net zoals Rocolinos Kinderwelt is ook MC-Play Kinderland een indoorpretpark voor kinderen. Godzijdank is het binnen want de thermometer geeft aan dat het hier -3°C is en ook de sneeuw in de omgeving toont aan dat het winter is. Vlug naar binnen want daar is het gelukkig warmer. MC-Play heeft uiteraard een achtbaan en ook is er opnieuw een Butterfly te vinden.

Helemaal achterin de hal vinden we op een verhoog de volgende achtbaan voor vandaag. De naam van de achtbaan is weer super origineel, namelijk Achterbahn. Duits voor achtbaan dus. We zitten dus sowieso op het goede adres en maken vlug een ritje op Achterbahn. De karretjes zijn vliegtuigjes en net zoals de achtbaan in het vorige park is ook deze baan gebouwd door SBF Visa Group.

Afsluiten doen we uiteraard met een ritje op de Butterfly. Gelukkig konden we nu wel samen erop omdat we iemand hadden die de attractie van buitenaf wou activeren.

Zo zit het tweede blitsbezoekje er voor vandaag op en kunnen we met alweer een nieuwe credit trekken naar het volgende park. Dat ligt gelukkig in de buurt want de rit zal uiteindelijk maar een klein kwartiertje duren.

 

Flippolino

Het laatste park alweer voor vandaag en net zoals de vorige parkjes, is ook dit park weer indoor. Wederom heeft het park 1 achtbaan staan, die wederom wordt omringd door allerlei kinderattracties en spring-en speeltuigen. Ook hebben ze hier een speciale regel en moet je je schoenen uitdoen bij binnenkomst.

Net zoals bij MC-Play Kinderland heeft men ook hier het vat vol met creativiteit opengetrokken en gaf men de achtbaan de naam Achterbahn. Ook hier vinden we weer een achtbaan van SBF Visa Group. De Italiaanse attractiebouwer is duidelijk geliefd bij heel wat parkeigenaren. Nadat we vandaag al in een mijntrein en een vliegtuig zijn gestapt, stappen we nu in een auto. De vriendelijke attractiebediener trakteert ons bovendien op heel wat rondjes op de achtbaan en komt achteraf ook nog eens een praatje met ons slaan. Hij was namelijk benieuwd vanwaar we kwamen.

Hiermee hebben we alle geplande parkjes voor vandaag bezocht. Opnieuw 3 achtbanen bij op de teller, daar doen we het voor. Nu trekken we richting Herne waar we Crangers Weihnachtszauber gaan bezoeken. Wel moeten we nu eerst nog een goed 2 uur rijden.

 

Crangers Weihnachtszauber

Tegen de late middag komen we aan bij de kerstmarkt/foor. Onderweg hebben we eventjes nog iets gegeten in een lokaal restaurantje waardoor we hier dus niet met een lege maag moeten rondlopen. Er staan dit jaar 2 achtbanen op Crangers Weihnachtszauber waarvan ik er 1 vorig jaar al heb gedaan. De andere achtbaan die ik nog niet heb gedaan is dan wel weer 1 waar ik al lang eens probeer een ritje op te maken. Tijd om de markt eens te verkennen.

Al van ver zien we de vele lichtjes stralen in de lucht. Het reuzenrad, de vrijevaltoren en de sledgehammer creëren een mooie skyline. Ook de ingang is prachtig versierd en net zoals vorig jaar vind je een grote kerstman net naast de ingang.

Als eerste rennen we naar de achtbaan waarvoor we eigenlijk komen. Feuer + Eis heb ik al een paar keren proberen doen maar telkens kon ik niet op de juiste kermis terecht komen. Vandaag heb ik geluk en kunnen we genieten van een heerlijk ritje. De valse bergen rond de achtbaan zorgen voor een leuk geheel en de rit is verrassend pittig. De vele bochten worden lekker snel genomen en nergens boet de achtbaan aan snelheid in.

Ondanks de kou is het behoorlijk druk, zo is de wachtrij bij het reuzenrad te kort. Ook tussen de vele kraampjes is het over de koppen lopen. We bekijken rustig eventjes alle kramen, tot we plots een opening vinden naar een pleintje. Het plein staat vol kerstattributen en je kan er ook het verhaal van Sneeuwwitje ontdekken.

Doordat het echt te druk is, besluiten we geen attracties meer te doen deze avond. Wel neem ik nog enkele foto’s van de vele attracties. Zo is er een spookhuis, Geister Villa genaamd.

Ook van Pirateninsel neem ik enkele foto’s. Dat is de andere achtbaan, die ik hier ook vorig jaar terug vond.

Uiteraard bleven we ook even kijken naar de vrijevaltoren.

Tijdens het terugkeren naar de in- en uitgang van het terrein merkte ik op dat er ook een paar lichtsculpturen zijn geplaatst.

Zo loopt ons dagje pretpark hoppen en achtbaan jagen tot zijn einde. Vandaag hebben we onze Coastercount kunnen spijzen met 4 nieuwe achtbanen en dat tijdens de winter. Crangers was alvast de ideale afsluiter en is dan ook 1 van mijn lievelingskermissen. Dit vooral door de magische sfeer die er hangt tijdens het einde van het jaar. Misschien kom ik volgend jaar nog wel eens terug. Auf wiedersehen!