Nieuwe achtbaan Wild Mouse volledig opgebouwd in Cedar Point

Cedar Point is onder de fans vooral gekend om de grote achtbanen die het park rijk is, maar de nieuwe aanwinst, Wild Mouse, zal een bescheiden baantje worden eens deze opent. Deze nieuwe achtbaan wordt onderdeel van een nieuw themagebied en is ondertussen volledig opgebouwd.

 

Het nieuwe themagebied dat Cedar Point volgend jaar zal openen wordt een zone voor het hele gezin.  The Boardwalk, zoals dit gaat heten, bevat bestaande attracties als de botsauto’s, WindSeeker, Troika, het reuzenrad en de grote achtbaan GateKeeper. Ook worden er enkele attracties vanuit het park verplaatst naar deze zone.

Maar men opent ook een gloednieuwe achtbaan in dit gebied, die de naam Wild Mouse krijgt. Het is de eerste achtbaan die fabrikant Zamperla bouwde van het type Twister Freeform-model. Deze heeft net als de klassieke Wild mouse achtbanen de typische haarspeldbochtjes maar ook horseshoe elementen in de rit. Nu de track volledig opgebouwd is, kan je de lay-out alvast goed bekijken.

De opening van het gebied en de nieuwe achtbaan staan gepland voor mei 2023. Op de IAAPA beurs werden onlangs ook al de treintjes voorgesteld.

 

Bron en foto’s: Cedar Point