Mondo Verde Landgraaf gaat nieuwe achtbaan bouwen

Het Nederlandse park Mondo Verde Landgraaf gaat binnenkort een nieuwe achtbaan bouwen. Hiervoor diende het park een aanvraag in bij de gemeente. Het wordt een spinning coaster die geschikt is voor het hele gezin.

 

Mondo Verde Landgraaf, gekend om haar vele tuinen, dieren en attracties, heeft aangekondigd afscheid genomen te hebben van de Kontiki-attractie, maar tegelijkertijd verwelkomt het park ook een nieuwe attractie.

Het park diende een aanvraag in om een nieuwe attractie te mogen bouwen. De nieuwe achtbaan zal echter niet op de plaats van de Kontiki komen, maar wel op een gebied tussen de parkeerplaats en de waterbaan. Het gaat om en rollercoaster voor het hele gezin. Het park klopte daarvoor aan bij de Italiaanse fabrikant SBF Visa Rides en liet haar oog vallen op het model MX609 3 Loops. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes in een achtvorm, maar dan met een derde lusje. De hoogte van de achtbaan bedraagt 7 meter, de snelheid is 30 km/u en de lengte is 113 meter.

Van dit model werden er reeds 22 gebouwd. Hier in Europa kennen we ze onder andere van Drachenwirbel in Freizeitpark Plohn, Kids Spin in Skyline Park en African Spin in Tatzmania Löffingen die allen in Duitsland staan. In Frankrijk kennen we Bûche Dansante in Winnoland en Bandidos in Mer de Sable. In Polen staan er ook twee met Happy Loops in Energylandia en Mroczny Dwór in Mandoria. Verder heeft ook Denemarken er twee met Bisværmen in Tivoli Friheden en Spinning Out in Sommerland Sjælland.

 

Voor Nederland is SBF Visa Group echter geen onbekende, want deze fabrikant bouwde er al drie achtbanen. Het gaat om de Big-Apple-achtbaan Dolle Pier in DippieDoe Attractiepark en om twee spinning coasters van een iets kleiner formaat dan deze nieuwe voor Mondo Verde Landgraaf, zijnde de Spinning Coaster in Kinderstad Heerlen en de Texas Twister in Julianatoren.

 

Voor Mondo Verde Landgraaf wordt het de tweede achtbaan van het park. De huidige achtbaan werd in 2009 geopend en is een Tivoli Medium. Deze behaalt een snelheid van 32 km/u en is 6 meter hoog. Het 199 meter lange parcours werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. Hiervoor stond de achtbaan van 1977 tot en met 2008 nog in het Zweedse pretpark Liseberg als Cirkusexpressen.

 

Bronnen en foto’s: Mondo Verde Landgraaf, Looopings