Gardaland dient aanvraag in om achtbaan te slopen

Het Italiaanse pretpark Gardaland houdt al geruime tijd een van haar achtbanen gesloten, nu dient het park een aanvraag in om deze te gaan slopen. Dit blijkt uit een document dat een fansite kon vinden.

 

Het Italiaanse pretpark Gardaland houdt haar bizarre achtbaan Sequoia Magic Loop al enkele jaren meer gesloten dan geopend.  In de lente van 2017 werd Sequoia Adventure voor het eerst gesloten. De achtbaan bleef bijna 2 jaar lang gesloten om dan uiteindelijk in 2019 als Sequoia Magic Loop te heropenen na een grondige renovatie. Maar na een jaar operationeel te zijn, was de rollercoaster in 2020 en 2021 meer gesloten dan open en in 2022 was de baan niet operationeel.

Nu ontdekte de fansite van het park Gardaland Tribe dat het park een aanvraag indiende om de achtbaan definitief te slopen. Dit betekent dus het afscheid van een toch wel bijzondere achtbaan met een ritbeleving die best uniek te noemen was. Van dit type achtbaan werden maar drie exemplaren gebouwd waarvan er maar twee identiek waren qua ritverloop. Momenteel is nog maar een van deze drie in werking.

 

 

Sequoia Magic Loop

Sequoia Magic Loop werd geopend op 30 april 2005 als Sequoia Adventure en werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. De rollercoaster is van het type Screaming Squirrel. De achtbaan is 30 meter hoog en bevat 3 befaamde Saxophone inversies. Hierdoor lijkt de achtbaan een soort van knikkerbaan parcours te hebben.

 

Bron en foto: Gardaland Tribe