Fotoalbums: Historische & Moderne gebouwen Valencia – december 2022

Tijdens een romantische vakantie van Themeparkfreaks Jonathan en Jirka in de wijde omgeving van Valencia en Alicante kwamen de tortelduifjes enkel mooie historische en moderne gebouwen tegen in Valencia. Deze wilden we graag met jullie delen.

 

Historische gebouwen Valencia:

Eerst en vooral wil ik benadrukken dat Valencia enorm veel historische gebouwen heeft in heel de binnenstad. De foto’s die u hier ziet zijn maar genomen van slechts enkele gebouwen. Het gaat om onder meer de Tours de Quart, Torres de Serranos en Plaça de la Reina. Op feestdagen is de toegang tot verschillende van deze gebouwen geheel gratis.

Moderne gebouwen Valencia:

Naast alle historische gebouwen heeft Valencia ook verschillende moderne opvallende gebouwen. Ze zijn allen gelegen in de drooggelegde revierbedding van de Turia. De Turia werd drooggelegd na de overstroming in 1957 die enorm veel schade aanrichtte. De rivier werd omgeleid via het zuiden van de stad en in de voormalige rivierbedding, die via het centrum van de stad loopt, werd een groot stadspark van een aantal kilometer lang aangelegd.

Daarnaast werd er in 1989 gestart met de bouw van 6 verschillende spectaculaire gebouwen die werden opgeleverd tussen 1998 en 2009 en die samen Ciudad de las Artes y las Ciencias vormen. Het eerste gebouw L’Hemisferic werd geopend in 1998 en is een 3D IMAX-bioscoop. Daarna volgde L’Umbracle, dit is een grote tuin van meer dan 17.000 vierkante meter en Museo de la Ciencias Príncipe Felipe, een wetenschappelijk museum die beide opende in 2000. In 2003 opende L’Oceanografic, het grootste aquarium van Europa die je kan bewonderen langs de binnenkant via een ander fotoalbum op deze website. Palau de les Arts Reina Sofia opende in 2005 en is een operagebouw en als laatste opende L’Agora in 2009, dit is een congrescentrum en ontmoetingsplaats.