Fotoalbum: Feria de Navidad Valencia – december 2022

Het tijdstip van een romantische vakantie van Themeparkfreaks Jonathan en Jirka in de wijde omgeving van Valencia en Alicante was natuurlijk niet zomaar gekozen. Zowel in Valencia als Alicante waren er dan namelijk grote winterkermissen te vinden die uiteraard niet konden ontbreken op de planning.

 

Feria de Navidad Valencia:

De Feria de Navidad in Valencia staat er bijna twee maand van 3 december 2022 tot en met 22 januari 2023. Een heleboel attracties zijn er dan aanwezig waaronder meestal ongeveer 5 rollercoasters. In 2019 waren er dit zelfs 6 maar dit jaar waren het er helaas maar 4. Gelukkig voor mij had ik desondanks meer credits te scoren dan wat er de afgelopen jaren te scoren viel omdat er andere achtbanen aanwezig waren die ik nog niet had.

Er waren twee grote achtbanen aanwezig met de inverted coaster Ala Delta en de spinning wilde muis achtbaan Raton Vacilon, beide uitgebaat door Bañuls Atracciones. Er waren ook twee kinderachtbanen present met de Dragon van Miguel Angel en de Dinosaurioo van Atracciones Davitor. Andere attracties waren onder andere een booster, schommelschip, tagada, jumper, afterburner, botsauto’s, funhouses, spookhuizen, draaimolens en een spinning raft.

Adventure Empire:

Adventure Empire is gelegen in de binnenstad vlak bij het Nuevo Centro, een shoppingcenter. Hier staan verschillende attracties waaronder een 6D simulator, springkastelen, trampolines, draaimolens, botsauto’s, een hoogteparcours en glijbanen. Sommige attracties lijken een permanente opstelling te hebben, andere stonden er tijdelijk.