Europa-Park investeert in groene energie door middel van zonnepanelen

Nadat al heel wat parken hebben geïnvesteerd in zonne-energie, gaat ook Europa-Park dit doen. Het park wil tegen 2024 voor ruim 15 hectare aan zonnepanelen in werking hebben. De investering zal zo’n 15 miljoen euro kosten.

 

Door de stijgende energieprijzen besluiten heel wat parken te investeren in groene energie. Zo hebben parken als Pairi Daiza, Disneyland Paris en de Efteling al eerder geïnvesteerd in zonnepanelen. Daar komt nu ook Europa-Park bij. Het park wil op een gebied van 15 hectare in de buurt zonnepanelen plaatsen. Zo wil het park onafhankelijker zijn en zichzelf van elektriciteit voorzien in de zomer. De investering zal zo’n 15 miljoen euro kosten.

 

Rulantica, het waterpark dat behoort tot het Europa-Park Resort, was al voorzien van zonnepanelen. Op de parking werd in 2019 zo’n 9000 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst. De geplande investering zal dus meer dan 15 keer groter zijn dan bij Rulantica het geval is. De familie Mack hebben eerder al geïnvesteerd in groene energie, want naast zonnepanelen is er ook al geïnvesteerd in waterkrachtcentrales en warmtekrachtcentrales. Eerder waarschuwden ze ook al voor een tijdelijke sluiting van Rulantica als er geen gas meer zou geleverd worden. Ook dit probleem is ondertussen van de baan want men heeft een nieuw systeem aangeschaft waardoor grote delen van het waterpark kunnen draaien op olie in plaats van gas.

 

De fotovoltaïsche installatie is lang niet de enige investering die het park doet. Onlangs opende het nog een nieuw restaurant, namelijk Eatrenalin. Dit restaurant wordt het restaurant van de toekomst genoemd en combineert gaan eten met een soort van darkride. Ook wordt er momenteel gewerkt aan het nieuwe Kroatische gebied waar we een nieuwe achtbaan mogen verwachten. Daarnaast is er in Rulantica een nieuwe glijbaantoren in aanbouw.

 

bron: Parkerlebnis

Foto: TPF