Sfeerverslag: Bellewaerde Park (Halloweennocturne) – zondag 30 oktober 2022

Gisteren brachten we nog een bezoekje aan Bobbejaanland, vandaag zijn we alweer in een ander park. Vandaag is namelijk Bellewaerde aan de beurt en ook hier viert men Halloween. Zo vind je hier 6 betalende spookhuizen en 2 gratis spookhuizen waarvan er 1 voor kinderen is. Samen met Hannelore, Dimitri en Lies probeer ik er vandaag een leuke dag van te maken, ook al is het druk! Voor vandaag hebben we alvast een Mortal Pass waardoor we 6 van de 7 spookhuizen kunnen bezoeken. Het zevende huis hebben we er dan maar apart bij besteld.

 

Iets voor 10u komen we aan op de parking van Bellewaerde. Het is al goed druk en dat zal er vandaag niet op beteren. We gaan vlug naar binnen en we proberen er het beste van te maken. We zijn hier vandaag voornamelijk voor de spookhuizen maar ook voor de keverbaan. De Keverbaan zal namelijk volgende zondag gesloten worden en in 2024 komt er een nieuwe spectaculaire waterglijbaan in de plaats.

Wanneer je Bellewaerde tijdens Halloween bezoekt, kan je er niet omheen. Overal vind je pompoenen en skeletten. Het leuke aan die skeletten is dat je ze op werkelijk alle plaatsen in het park kan spotten. Ook beelden ze de meest waanzinnige zaken uit. Zo vinden we aan de ingang een orkest en aan de keverbaan vinden we enkele skeletten in de welbekende kevertjes.

De wachtrij voor de keverbaan vonden we nog iets te lang waardoor we wat dieper het park ingetrokken zijn. Daar besloten we om als eerste het Huis van Houdini te gaan uitproberen. Alle effecten deden het prima en ook het Madhouse gedeelte was geweldig. En de attractie past prima in het Halloween-plaatje van vandaag. Gelukkig zijn we Houdini-gewijs kunnen ontsnappen uit dit spookachtige huis.

Bellewaerde staat bekend om zijn concept. Attracties worden afgewisseld met dieren, soms worden de 2 ook gecombineerd en Bengal Express is daar een uitstekende voorbeeld van. De Bengal Express is namelijk een treintje dat door de verblijven van de leeuwen en tijgers rijdt. Toen we er langs kwamen zagen we dat er nauwelijks iemand stond te wachten. Uiteraard besloten we daarom eens een ritje te maken langs de leeuwen en tijgers.

Achterin het park besloten we ook nog eens een ritje te maken op The Screaming Eagle. Deze Bungee Drop Tower werd destijds gebouwd toen het park nog in handen was van de Six Flags-groep. Samen met de Boomerang is het 1 van de spectaculairdere attracties in het park. De toren stelt wel niet veel voor en heeft redelijk flauwe drop.

Het was ondertussen al na de middag en ondertussen hebben we ook al wat nieuwsberichten gelezen op Facebook. Bellewaerde is vandaag uitverkocht waardoor er niet voldoende parkeerplaatsen waren voor iedereen. Daarnaast werd er op een gegeven moment beslist om abonnees en mensen met een niet-daterend ticket niet meer binnen te laten. Aan beide ingangen van het park liepen de gemoederen hoog op. Uiteindelijk is de politie moeten langskomen om samen met de security een oogje in het zeil te houden. Hopelijk leert het park hieruit enkele lessen naar volgend jaar toe, zodat er niemand teleurgesteld terug naar huis moet.

 

Dat we vandaag alvast niet veel attracties gaan kunnen uitproberen was al duidelijk. Alle wachtrijen waren te kort en de wachttijden ging vlot richting meer dan een uur. Wij waren daar op voorbereid en kwamen eigenlijk vooral voor de spookhuizen. Daarom besloten we om alvast te gaan wachten bij het eerste gereserveerde spookhuis dat om 13u zou openen. Eten doen we later vandaag want er is gewoon te veel volk aanwezig in het park.

 

Mexican Massacre was het eerste spookhuis dat we vandaag in Bellewaerde hadden gepland. In dit spookhuis loop je binnen bij een seriemoordenaar. Het spookhuis lijkt alvast heel eng en de sfeer werd alvast heel goed gecreëerd door de acteurs. Bij een bepaalde scene word je zelfs eventjes opgesloten en wat het extra leuk maakte waren de easter eggs die hinten naar Los Piratos. Jammer genoeg kregen we in dit spookhuis niet de juiste ervaring omdat een Frans vriendengroepje besloot het voor iedereen te verbrodden. Continu liepen ze heen en weer door het spookhuis, werden Hannelore en Lies bijna omvergelopen en lopen ze gewoon niet vlot doorheen het huis. Jammer want het huis zat alvast prachtig in elkaar.

 

Net naast Mexican Massacre vinden we Funerarium. Een lijkenhuis dus! De lijken uit Mexican Massacre moeten uiteindelijk toch ergens heen, dus kan je het spookhuis maar best er net naast bouwen. De irritante Franse vriendengroep hebben we maar vlug achter ons gelaten, voordat ze nog eens een spookhuis verbrodden. Funerarium begint alvast met een leuke verrassing want je start namelijk boven in het gebouw en die verdieping bereik je met een lift. Boven krijg je een lamp mee waarmee je door het funerarium trekt. We passeerden enkele leuke scènes. Het engste was toch wel de tunnel waardoor we moesten kruipen. Dat was namelijk een koelvak voor een lijk. Beide spookhuizen krijgen voor de aankleding een dikke 10 en ook de ervaringen erin zijn heel verschillend. Dat belooft voor de andere spookhuizen.

Tussen de spookhuizen door maakten we ook nog eventjes tijd voor de Halloween Magic Show. Deze stuntshow met illusies vertelt het verhaal van iemand zijn nachtmerrie. De show was leuk, al vond ik hem wel wat chaotisch.

Op naar het volgende spookhuis en dat is Fantasylum. Wie een beetje Engels kan, weet dat dit een psychiatrisch ziekenhuis is en dat je dus enkele patiënten zal lastig gevallen worden. Wederom zat ook dit spookhuis leuk in elkaar. Er waren enkele kooien en ook de dwangbuizen waren aanwezig. Er is een gang met spiegels en ook de gang met handjes aan de muur vind ik leuk gevonden. Aan de in- en uitgang van Fantasylum staat er ook nog eens een scare-actor met kettingzaag op zijn slachtoffers te wachten. Dit vond ik alvast een heel leuk spookhuis.

Bellewaerde heeft ook heel wat dieren. Zo namen we een kijkje bij de pelikanen en de giraffen.

Enkele tientallen meters verder vinden we alweer het volgende spookhuis. Dit keer is het de beurt aan Voodoo Villains. Dit spookhuis zat niet inbegrepen in de Mortal Pass en is eigenlijk meer gericht op families. Dat merken we ook want er zijn nauwelijks scares in dit huis. Wel vind ik het prachtig versierd en gedecoreerd. Daarnaast is er ook een nostalgische insteek want de achtergrondmuziek is de muziek van de darkride Los Piratos.

Heel wat spookhuizen werden gesloten zodat de acteurs even kunnen pauzeren. Daarop besloten we even wat te eten want het werd al na 15u. Na een snelle hap gingen we verder naar Mortal Mine. Zoals de naam al doet vermoeden gaan we hier de mijnen binnen. De smalle gang is prachtig gedecoreerd en je krijgt echt de indruk dat je onder de grond zit. Ook de acteurs doen het wederom geweldig. Ondanks dat dit één van de oudere spookhuizen is vind ik het een heel leuke ervaring.

 

Ook de buur van Mortal Mine, Camping Corpse proberen we uit. Zoals de naam doet vermoeden komen we hier terecht op een camping. De camping is wel overgenomen door enkele zombies, waarschijnlijk uit de onderliggende mijn, en die willen jou maar wat graag verscheuren. De scènes zijn leuk gemaakt, zo kunnen sommige dingen automatische bewegen en wordt er sommige plekken heel wat illusie gecreëerd dat er iets gaande is. Zo is er een lange donkere tunnel waar je alleen maar rechtdoor kan wandelen zonder dat je ook maar iets ziet. Ook de zogenaamde hond op de camping valt nergens te bespeuren. Op het einde komen we dan ook nog eens een gek met een kettingzaag tegen, waardoor het feestje compleet was.

Alle betalende spookhuizen hebben we nu gedaan. Nu zouden we graag eens de 2 spookhuizen bezoeken die gratis waren. Alleen was er bij Freaky Forest wel heel veel volk aan het wachten. De wachtrij zelf was al te kort om alle mensen te plaatsen en die liep al van helemaal vooraan het park tot over middelste gebied van het park. Uiteraard hebben we Freaky Forest dan maar niet gedaan en zijn we naar TrollCave getrokken. Dit is een spookhuis met veel felle kleuren en met 3D effecten gemaakt voor kinderen.

Afsluiten deden we op de Keverbaan, voor de gelegenheid omgedoopt tot Mortal Express. Tijdens Halloween wordt er een tunnel over een stuk van de baan geplaatst en werkt men in het donker met wat licht- en vuureffecten. Tevens is het ook de laatste week van de Keverbaan, dus we wilden we alvast op gepaste wijze afscheid nemen van deze achtbaan.

Naast de vele lichtjes rond de Keverbaan, was ook het western gebied heel sfeervol. Met enkele laserstralen en rook werd er alvast een heel mysterieuze sfeer gecreëerd. 

En zo zit ons dagje Bellewaerde tijdens Halloween erop. Ondanks dat heel druk is en we eigenlijk maar 4 attracties hebben kunnen uitproberen, heb ik mij vandaag heel goed geamuseerd. Ook heb ik niets dan lof voor de medewerkers van Bellewaerde die vandaag ondanks de vele klachten en problemen, steeds vriendelijk gebleven zijn. Hopelijk leert het park uit dit jaar en werkt men volgend jaar met een ander systeem zodat er misschien wat minder volk aanwezig is in het park. Verder heb ik ook niets anders dan lof voor de spookhuizen want die waren echt top en van hele hoge kwaliteit. In de toekomst kom ik zeker nog naar Bellewaerde met Halloween!