Premier Rides brengt klassiek Schwarzkopf ontwerp Wildcat terug tot leven

Een van de meest klassieke Schwarzkopf achtbaanmodellen, de Wildcat, wordt nieuw leven ingeblazen. Wieland Schwarzkopf en Premier Rides werken aan een nieuwe versie genaamd Retro Wildcat 2.0. Dit leuke nieuws werd bekendgemaakt op de IAAPA beurs in Amerika. Een eerste exemplaar zou in 2024 al operationeel moeten zijn.

 

In het jaar dat de 100ste verjaardag van de legendarische achtbaanbouwer Anton Schwarzkopf plaatsvind, zal een van zijn klassieke achtbanen terug tot leven gewekt worden, maar dan in een modern jasje. De nieuwe Retro Wildcat 2.0 kan dus een beetje beschouwd worden als een eerbetoon en ook als verjaardagscadeau.

In 1964 werd de eerste Wildcat achtbaan geopend, een model dat zeer populair werd in pretparken en op kermissen en waarvan we zelfs de dag van vandaag nog op meerdere plekken van kunnen genieten.

De nieuwe Wildcat zal een grote gelijkenis hebben met de oude, maar zal een iets andere opstelling kennen en hoger worden en uiteraard uitgerust zijn met moderne veilige technieken. Waar het allereerste exemplaar te vinden zal zijn is voorlopig niet geweten.

Een voorbeeld van dit type achtbaan

 

Bron en foto’s: Premier Rides, Pleasure Beach Experience