Linnanmäki opent in 2024 de Intamin Gyro Swing Swingi

Het Finse pretpark Linnanmäki zal in 2024 uitpakken met een attractie voor de echte adrenaline zoeker. Het park vervangt haar oude topspin attractie namelijk door een Gyro Swing van Intamin. Bij deze attractie zwier je aan hoge snelheid heen en weer.

 

Nu Topspin-attractie Kieputin gesloten is in het Finse pretpark Linnanmäki, kondigt het park de komst aan van een grote nieuwigheid, al moeten de bezoekers hierop nog wel even wachten tot 2024. Kieputin wordt vervangen door de Gyro Swing Swingi, die gebouwd wordt door het Zwitserse bedrijf Intamin.

 

De keuze voor Intamin komt er na positieve ervaringen met het bedrijf. Intamin bouwde namelijk al de achtbaan Kirnu, de Rapid River Hurjakuru, uitkijktoren Panoraama en de achtbaan Taiga in het park.

 

Swingi zal 40 bezoekers tegelijkertijd kunnen meenemen op een grote gondel die aan bijna 100 km/u heen en weer zwiert tot een hoogte van 42 meter. Tijdens de rit krijgen ze volgens het park een mooi zicht op Helsinki.

 

Voorbeelden van dit type attractie kunnen we al vinden in het Zweedse Liseberg met Loke en in het Deense Djurs Sommerland met Tigeren.

 

 

 

Bron en foto: Linnanmäki