Dollywood onthult treintje nieuwe achtbaan Big Bear Mountain

Dollywood opent volgend jaar een nieuwe gelanceerde familie achtbaan. De nieuwe achtbaan krijgt de naam Big Bear Mountain en wordt de langste van het park. Op de internationale attractiebeurs IAAPA in Orlando stelde de Nederlands fabrikant Vekoma het treinontwerp voor.

 

De achtbaantreinen van Big Bear Mountain zijn vormgegeven als een colonne jeeps en worden uitgerust met een onboard geluidsinstallatie om de rit te voorzien van muziek en commentaar tijdens de zoektocht naar Big Bear. In elke trein zal er plaats zijn 20 personen.

Big Bear Mountain, die in het 2019 geopende themagebied Wildwood Grove komt te liggen, wordt een familieachtbaan met drie lanceringen en een topsnelheid van ongeveer 77 km/u. De baan zal een hoogte krijgen van 20 meter en een lengte van 1216 meter. In totaal zou de ritduur ongeveer 100 seconden bedragen en zouden kinderen van reeds 91 cm (39 inch) kunnen plaatsnemen in de achtbaan.

 

Naast de treinen is ook een volledige onride-simulatie vrijgegeven.

 

Foto’s: European Coaster Club, Vekoma Rides en Coaster Crew