Colossus ondergaat retrack in Thorpe Park

Onlangs deelde het Britse Thorpe Park verrassende beelden van haar achtbaan Colossus. Op de beelden zie je namelijk dat heel wat delen van de track verwijderd werden en vervangen zullen worden door nieuwe. Thorpe Park zit in de Merlin groep, die ook Alton Towers uitbaat, waar de achtbaan Nemesis een gelijkaardige behandeling krijgt.

 

Colossus werd gebouwd in 2002 door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides in het Engelse pretpark Thorpe Park. Nu, na twintig jaar dienst, lijkt het er op dat de track na al die tijd al behoorlijk afgezien heeft en aan vervanging toe is. Dat zien we in een filmpje dat het park deelde op de sociale mediakanalen.

 

 

Colossus is een baan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan heeft 10 inversies en brak bij opening het wereldrecord van meeste inversies op een achtbaan. Colossus heeft een snelheid van 72 km/u en is 30 meter hoog. Tijdens de rit van 850 meter krijgen de bezoekers volgende 10 inversies voorgeschoteld: Loop (1 inversie), Cobra Roll (2 inversies), Double Corkscrew (2 inversies), Quad Heartline Roll (4 inversies) en Heartline Roll (1 inversie).

 

 

Bron: Thorpe Park, RCDB, Theme Park Insanity