Paramount Pictures pretpark op komst in Bali

Op het Indonesisch eiland Bali zal in 2025 een nieuw pretpark geopend worden waar films van Paramount Pictures tot leven komen. Paramount heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het Indonesische entertainment- en toerismebedrijf Kios.

 

Het Indonesische eiland Bali zal in de toekomst een van de grootste pretparken in Zuidoost-Azië huisvesten. Paramount Pictures en PT Kios Ria Kreasi (Kios) hebben afgelopen zomer officieel een overeenkomst getekend in Los Angeles om een ​​57 hectare groot themapark op Bali te bouwen

Volgens de CEO van Kios, Ade Sulistioputra, zal het Paramount Theme Park van Bali in het eerste jaar naar verwachting meer dan 5 miljoen gasten verwelkomen. Een precieze openingsdatum werd nog niet vermeld, al lezen we op sommige plekken dat dit in 2025 zou kunnen zijn. Welke attracties precies gebouwd zullen worden zal ook later bekendgemaakt worden.

Naast themagebieden en attracties op basis van licenties van Paramount Pictures, waaronder Sonic the Hedgehog, Paw Patrol, Top Gun en de Nickelodeon-serie, zal het themapark Paramount Pictures ook een Indonesisch cultuurgebied hebben. Onder de naam “Land of Legends” moeten enkele Indonesische mythen en legendes worden geëerd en de eerste op Indonesië geïnspireerde attractie die in een internationaal themapark wordt gerealiseerd.

Paramount Theme Park Bali ook twee themahotels krijgen het  prestigieuze Paramount Grand Resort en het gezinsvriendelijke Nickelodeon Resort.

 

Bron: Parkerlebnis, balidiscovery