Nemesis in Alton Towers sluit op 6 november

De populaire achtbaan Nemesis in Alton Towers, sluit op 6 november de deuren. Nemesis verdwijnt uiteraard niet voorgoed, maar zal een groot onderhoud krijgen. Zo heeft Alton Towers, een tijdje geleden een vergunning aangevraagd om de rails van Nemesis te vervangen. Het grootste deel van de achtbaan zal vervangen worden, in 2023 zal de achtbaan vermoedelijk gesloten blijven.

 

Nemesis zal op 6 november zijn laatste rondjes rijden in zijn huidige staat. De populaire achtbaan in het Engelse pretpark Alton Towers krijgt namelijk een grote onderhoudsbeurt. Zo zal men de rails van de achtbaan vervangen en worden ook heel wat steunpilaren vervangen. Alles tussen de top van de kettinglift en het begin van de remsectie zal vervangen worden. Alton Towers maakte de sluiting onlangs bekend en had eerder al een vergunning aangevraagd voor de ingrijpende werken.

 

 

Nemesis is een inverted coaster gebouwd door Bolliger & Mabillard (B&M) en is al sinds 1994 geopend. Het was daarmee 1 van de eerste inverted coasters van de Zwitserse fabrikant. Een achtbaan van hetzelfde type zal je vinden in Parc Astérix (Oziris), Phantasialand (Black Mamba) en Walygator Parc Grand Est (Monster). Naast de sluiting van Nemesis, heeft Alton Towers ook de darkride Duel gesloten voor enkele verbouwingswerkzaamheden.

 

 

bron: Alton Towers, Looopings

foto’s: TPF