Maurer Rides presenteert nieuwe concepten voor nieuwe Spike Fun Coaster

De Duitse fabrikant Maurer Rides heeft een nieuw concept van de Spike Coaster gepresenteerd. Het bedrijf dat dit jaar zijn 30-jarig jubileum viert, heeft nieuwe treinen en lay-outconcepten gedeeld voor zijn innovatieve Spike Coaster-model. De nieuwe treinen kunnen meer passagiers begeleiden via gekoppelde auto’s en zitplaatsen naast elkaar.

 

Het nieuwe concept van de Spike Fun Coaster is  een doorontwikkeling van de vorige Spike Coaster van Maurer Rides. Het bedrijf werkte vooral aan de capaciteit van dit model bij de nieuwe variant, maar ook aan de beleving. Zo heeft dit concept een treintje met karretjes waar men met twee achter elkaar zit en meerdere bakjes een volledige trein vormen, waar dit bij het originele model een bakje was voor twee personen achter elkaar.

Om een extra beleving toe te voegen ontwierp het bedrijf stoeltjes die de berijders met behulp van een joystick zelf kunnen doen kantelen tot een hoek van 45°. Er kan ook geopteerd worden voor een treintje met stoeltjes die programmatisch bewegen, om zo bijvoorbeeld bepaalde scenes tijdens de rit beter te bekijken.

 

Ook op mediatief gebied werden meerdere nieuwe opties ontwikkeld. Er kan gekozen worden voor een audiosysteem aan boord, informatiedisplays, een videosysteem of verlichting. Als beugelsysteem zal er de keuze zijn tussen een simpele heupbeugel of over de schouder beugels.

 

Naast de nieuwe treinen en kantelbare stoelen deelde Maurer ook nieuwe Spike Coaster-conceptlay-outs.

 

Versie met inversies

 

 

Achtbaantoren

Een van de meest in het oog springende ontwerpen is het Fun Coaster Tower-model.

 

Familiaal model

Maurer heeft ook concepten uitgebracht voor iets rustigere lay-outs waar meer leden van het gezin van kunnen genieten.

 

Dark Ride/Indoor Spike Coaster

De mogelijkheden om de Spike Coaster te implementeren als indoor coaster/dark ride zijn bijna eindeloos.

 

Bronnen en foto’s: coaster101, Maurer Rides