Houten achtbaan Legend in Arnolds Park krijgt nieuwe track

Momenteel wordt hard gewerkt aan de klassieke houten achtbaan Legend in het Amerikaanse pretpark Arnolds Park. Deze achtbaan heeft al een behoorlijke geschiedenis sinds ze opende in 1930. Dit jaar wordt het laatste deel van de track vervangen door nieuwe. Hiervoor wordt het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International ingeschakeld.

 

De houten achtbaan Legend in Arnolds Park heeft haar naam niet gestolen, deze baan heeft ondertussen al een behoorlijke geschiedenis achter de rug, waardoor ze toch wel een beetje legendarisch werd. Het is tevens een van de oudste houten achtbanen die nog operationeel zijn in Amerika.

 

 

Legend opende voor het eerst in 1930 onder de naam Speed Hound, een jaar later wijzigde de naam naar Giant Coaster. Deze achtbaan werd gebouwd door Outdoor Amusement Enterprise, Inc. en ontworpen door John A. Miller. In 1968 werd de achtbaan ernstig beschadigd tijdens een storm, maar kon opgeknapt worden.

In 1986 bleef de achtbaan echter stilstaan, dit tot ze volledig gerenoveerd werd in 1989. Hierbij kwam er ook een nieuw treintje op de baan, dat gebouwd werd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc. In 1996 kreeg de baan haar huidige naam Legend.

 

 

Dit jaar wordt er opnieuw een groot deel van de baan gerenoveerd. Er wordt namelijk nieuwe houten track geplaatst op de baan, ook grote delen van de draagstructuur worden vervangen. Hiervoor doet men beroep op het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International.

Bron en foto’s: Arnolds Park, RCDB