Fotoalbums UK trip: Llandudno Pier, Knightly’s Funfair & Fun Land (Towyn) – juli 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

Llandudno Pier:

Llandudno Pier werd geopend in 1977 maar sinds 2021 staat er ook een achtbaantje op de pier. Het gaat om Runaway Train die gebouwd werd door de Britse exploitant Whiting. Het bizarre aan deze pier is dat deze eerst een hele eind evenwijdig loopt met het land vooraleer die richting het diepe water gaat. Naast een reuzenrad en een glijbaan zijn hier voornamelijk kleinere attracties terug te vinden.

Knightly’s Funfair:

Knightly’s Funfair is in tegenstelling tot de naam zou doen vermoeden geen kermis maar een permante locatie. Voor mij was het hier een blij weerzien met de Goldmine Express die tot vorig jaar nog in De Waarbeek stond en daarvoor rondreisde op de Nederlandse kermissen. Dat ik de baan zo snel na zijn vertrek uit Nederland opnieuw zou tegenkomen, had ik op voorhand nooit verwacht. Verder vinden we hier een kinderkartbaan, botsauto’s, Waltzer, funhouse, Twister en verschillende andere thrillrides terug.

Fun Land (Towyn):

Fun Land veranderde in 2022 haar volledige achtbaanaanbod naar allemaal nieuwe achtbanen. Het goede nieuws is dat de twee bestaande achtbanen vervangen werden door drie nieuwe. Het gaat daarbij om twee kinderachtbanen met de Happy Caterpillar en Runaway Train en om een grotere achtbaan met de Magic Mouse. Verder stond hier een mooi aanbod aan attracties zoals een reuzenrad, kartbaan, spookhuis, zweefmolen, botsauto’s, Twister en Waltzer.