Plopsaland De Panne gaat investeren in een overdekte parking met zonnepanelen

Uit een vergunningaanvraag blijkt dat Plopsaland De Panne wil investeren in een overdekte parking met zonnepanelen. Bezoekers zouden dan hun wagen onder de zonnepanelen kunnen parkeren. Disneyland Paris, Pairi Daiza en de Efteling investeerden eerder ook al in zonnepanelen op de parking.

 

Plopsaland De Panne zal vermoedelijk het eerste pretpark worden met zonnepanelen op de parking. Uit een vergunningaanvraag blijkt dat het West-Vlaamse pretpark wil investeren in een overdekte parkeerplaats. Bezoekers zouden dan hun wagen kunnen parkeren onder de zonnepanelen. Dit komt uiteraard met heel wat voordelen. Zo zou het park dan voor een groot deel zelf zijn elektriciteit kunnen verwerken. Een ander voordeel is dan weer dat auto’s afgeschermd zijn van verschillende weersomstandigheden zoals sneeuw en zon.

De zonnepanelen zouden worden geplaatst op parking 3. Dit is de verste parking voor de ingang. Schuin tegenover deze parking staat de houten achtbaan Heidi The Ride. In de toekomst zou er op deze parking een overkapping van maar liefst 15.342 m2 vol met zonnepanelen. Naast de zonnepanelen, zal er ook een complete elektriciteitsinstallatie moeten gebouwd worden. Wanneer de werken starten is niet bekend. De vergunning zit momenteel in de behandelingsfase bij departement Omgeving Vlaanderen. Een beslissing over deze investering valt uiterlijk op 24 november 2022. Ook Walibi Belgium heeft vergelijkbare plannen.

bron foto: Plopsaland De Panne