Linnanmäki sluit haar klassieke Topspin-attractie Kieputin

Het Finse pretpark Linnanmäki zal aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van haar 28 jaar oude Topspin-attractie Kieputin. Dit doet het park naar eigen zeggen om plaats te maken voor een nieuwe attractie die zal openen in de toekomst.

 

Het lijkt wel of de Topspin uit het beeld aan het verdwijnen is, want in navolging van onder andere Tibidabo, Avonturenpark Hellendoorn, Kings Dominion, Fort Fun, Heide Park en Chessington World Of Adventures., sluit ook het Finse pretpark Linnanmäki haar Topspin-attractie.

Linnanmäki opende in 1994 De Topspin-attractie Kieputin, welke gebouwd werd door Huss Rides. Bij deze attractie nemen de bezoekers plaats op een bank, die tussen twee armen bevestigd is. Wanneer de armen op en neer draaien maakt de bank koprollen. Om plaats te maken voor een toekomstige uitbreiding moet het park afscheid nemen van deze attractie. Wie nog een ritje wil maken kan dat tot het einde van dit seizoen.

 

Bron en foto: Linnanmäki