Fotoalbums UK trip: Flamingo Land & Web Adventure Park– juli 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

Flamingo Land:

Flamingo Land bereikte dit jaar met de opening van Sik de magische grens van de 10 rollercoasters in het park. Heel toevallig bevat Sik ook 10 inversies wat het helemaal mooi maakt natuurlijk. Van de 10 rollercoasters zijn er wel 5 gericht op de kleinste kinderen en in de Go Gator mag je als volwassene niet plaatsnemen. De belangrijkste achtbaan van het park is de nieuwe achtbaan Sik, het gaat hier om een 10 Inversion rollercoaster van Intamin die helemaal in een jonger kleedje gestoken is door het modemerk SikSilk en die voorzien is met coole beats in het station. Verder hebben we nog de custom Suspended Looping Coaster Kumali, de Vekoma motorbike achtbaan Velocity die een pak sneller is dan de Booster Bike uit Toverland en ook de Mumbo Jumbo, een El Loco coaster van S&S met een meer dan verticale drop, mogen we niet vergeten te vermelden. De 5de grote rollercoaster van het park zal nooit mijn lievelingsachtbaan worden met Hero, een Volare van Zamperla waarin de bezoekers moeten liggen in de bakjes terwijl er getracht wordt om de inzittende zoveel mogelijk pijn te doen tijdens de rit. Naast de achtbanen zijn hier ook heel wat thrillrides terug te vinden en een dierenpark dat mee in de prijs zit inbegrepen.

Web Adventure Park:

Web Adventure Park is een klein pretparkje dat sinds 2021 een achtbaantje in haar bezit heeft. Het is een Big Apple die voorheen in M&Ds Scotland’s Theme Park stond. Verder is hier nog een indoorzone en een avonturenparcours terug te vinden. Er is ook een speeltuin in de buitenzone.