Fotoalbums: UK trip: Dunes Leisure & Mack’s Amusements – juli 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

Dunes Leisure:

Net zoals vele pretparkjes in het Verenigd Koninkrijk ligt Dunes Leisure aan de zee. Het park heeft twee kleine achtbanen met enerzijds de Roller Coaster, dit is een Big Apple achtbaan gebouwd door Sartori Rides en Miner Mike, een aangedreven achtbaan in de vorm van een ovaaltje gebouwd door Wisdom Rides. Verder heeft het park nog wat flatrides voornamelijk gericht op kinderen.

Mack’s Amusements:

Mack’s Amusements wou ik absoluut bezoeken. Niet omwille van de spectaculaire attracties of een unieke achtbaan, wel om de zeer unieke ligging van het park. Het park ligt namelijk letterlijk op het strand van Cleethorpes en de attracties komen onder water te staan bij springtij. Een rollercoaster berijden die regelmatig eens gaat zwemmen in de zee, had ik nog niet gedaan en dat wou ik wel op mijn lijstje zetten. Helaas was de achtbaan gesloten tijdens ons bezoek wegens een technisch probleem. Misschien had deze net iets te veel zoutwater binnen gekregen… Hoe lang de achtbaan hier al staat is niet helemaal duidelijk, maar dit is minstens al een halve eeuw het geval!