Bellewaerde Park dient bouwaanvraag in voor meerdere uitbreidingen

Bellewaerde heeft via bouwaanvragen bekendgemaakt wat hun toekomstplannen zijn voor de komende jaren. In deze aanvraag vinden we twee nieuwe attracties terug en een speeltuin. De uitbreiding van 2024 is al langer bekend, een wildwaterbaan van Intamin.

 

Wanneer welke uitbreiding zal plaatsvinden in niet bekendgemaakt. Momenteel weten we alleen dat er in 4 thema’s zone een uitbreiding zal gebeuren. Of er per thema ook nog andere vernieuwingen/renovaties op het plan staan is ook nog niet bekend. Maar aangezien het park bijna elke zone gaat aanpakken lijkt het niet ondenkbaar dat er nog oudere attracties gaan opgeknapt worden. We overlopen de plannen per thema-gebied. De plannen voor de 5de zone, het western gebied waren al langer bekend en kunnen we verwachten in 2024. Meer daarover vind je in dit artikel.

 

India-zone

De meeste vernieuwingen zijn voor deze zone. Zo zal het leeuwenverblijf aangepast worden, en komen er twee nieuwigheden in deze zone te staan. Bij het leeuwenverblijf komt er een uitkijkplatform, dit platform staat op de muur die het leeuwenverblijf en het tijgerverblijf met elkaar scheidt. Het platform is bereikbaar door 2 houten bruggen, 1 ervan loopt over de waterplas die zich voor het tijgerverblijf bevind. Op deze manier wil het park de dieren beter zichtbaar maken voor bezoekers. Het bestaande kijkpunt voor de leeuwen zal verdwijnen. Het hele gebied zal ook een Indisch thema krijgen.

Een beetje verder aan de Kiosk , recht tegenover het Amoerluipaardenverblijf zal een nieuwe attractie verschijnen. De picknickweide zal plaatsmaken voor een NebulaZ attractie van Zamperla. Recht tegenover deze attractie zal een volledig nieuwe speeltuin gebouwd worden. Alles zal natuurlijk in een Indische stijl gegoten worden.

 

Middeleeuwse zone

In de kinderzone zal het selfservice restaurant een opknapbeurt krijgen. Het gebouw zal er langs buiten een veel middeleeuwser uitzicht krijgen. Een deel van het gebouw wordt afgebroken en er komt een grote toren aan het gebouw.

 

Savanne-zone

Hier zullen er nieuwe stallen komen voor de giraffen. Ook zal het bestaande uitkijkpunt en verlenging krijgen. Deze zal rondom de omheining lopen, zo kan je de dieren zowel van boven als vanonder bekijken. De nieuwe stallen zullen ook te bezichtigen zijn door de bezoekers, de nieuwe brug loopt immers tot aan dit gebouw.

 

Canada-zone

Tussen Screaming Eagle en de souvenirshop Yukon Jack zal ook een nieuwe attractie verschijnen. Het park heeft hier gekozen voor een barnyard attractie van Zamperla. De hele attractie zal een Canadees thema krijgen. Tevens verschijnen hier twee kleine speelzone’s voor kinderen.

 

Bron en foto Omgevingsloket Vlaanderen, Bellewaerde Park