Allereerste Vekoma Super Boomerang opgebouwd in Fantawild Xuzhou

In China wordt volop gebouwd aan het nieuwe pretpark Fantawild Xuzhou. Dit park zal openen in 2023 en zal dan drie achtbanen aanbieden. Onder die achtbanen zit een primeur, namelijk de allereerste Super Boomerang van Vekoma.

 

Een nieuw Fantawild park is in aanbouw in de provincie Jiangsu. Dit wordt een van de vier parken die de Fantawild Groep in 2023 zal openen. De grote blikvanger in dit park wordt een achtbaan van het type Super Boomerang. Dit type is nieuw voor Vekoma en wordt dan ook meteen een primeur.

De baan wordt 436 meter lang, 50 meter hoog en bereikt een snelheid van 95 km/u. Er wordt in tegenstelling tot de klassieke Boomerang geen kettinglift of ander takelsysteem gebruikt, maar een lancering.

 

De Super Boomerang werd ondertussen opgebouwd

 

Op deze concept zien we hoe de mogelijke aankleding er uit zal zien

 

Nog twee andere Vekoma achtbanen

Behalve de Super Boomerang mag Vekoma hier nog twee andere banen bouwen. Zo opent men ook een Junior Coaster, die 254 meter lang wordt, 11,7 meter hoog en een snelheid van 46 km/u bereikt. Alsook komt er een achtbaan van het type Hyper Space Warp. Deze wordt 720 meter lang, 26,8 meter hoog en haalt een snelheid van 78 km/u. In de baan zitten drie inversies, waaronder twee Corkscrews en een Sidewinder.

 

Bron en foto: Vekoma, Fantawild Xuzhou