Vrouw overleden in Duits pretpark na val uit achtbaan

In het Duitse Wild- und Freizeitpark Klotten is zaterdag een 57-jarige vrouw gevallen uit de achtbaan van het park. Lokale hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar ondanks verwoede pogingen om haar te reanimeren overleed de vrouw ter plaatse.

 

Het incident gebeurde ongeveer anderhalf uur voor sluitingstijd op de achtbaan Heiße Fahrt. Het is de enige achtbaan van het park en ze is van het type Bobsled Coaster, geproduceerd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De achtbaan opende in 2004 en wordt gekenmerkt door wilde-muis-bochten, een aantal drops en enkele airtime-heuvels die in het parcours zitten. Deze attractie kent geen inversies. Een soortgelijke achtbaan is ook te vinden in Walibi Belgium onder de naam Tiki Waka.

Een reddingshelikopter en vrijwillige brandweerlui kwamen ter plaatse, maar pogingen om de vrouw uit St. Wendel in Saarland te reanimeren mislukten. Over de oorzaak van het ongeval is tot nu toe niets bekend. Het parket werd ingeschakeld om te achterhalen wat er precies gebeurde.

Het park zal op zondag 8 augustus alvast gesloten blijven.

Bron: Berliner Zeitung