Uitgelicht: Krampus Expédition – Nigloland

In 2021 opende het Franse pretpark haar Watercoaster Krampus Expédition. Deze achtbaan kreeg een duister thema mee. De baan werd ontworpen door ART Engineering, voor de bouw werd beroep gedaan op het Duitse bedrijf Mack Rides. Om plaats te maken voor deze achtbaan verplaatste men het reuzenrad.

 

 

Krampus Expédition werd geopend in 2021 en zorgt voor de nodige afkoeling op warme dagen. Deze Water Coaster werd  ontworpen door ART Engineering  en gebouwd door Mack Rides. Het verhaal neemt je mee naar een bergachtig landschap op expeditie in de Alpen. De naam komt van een mythe waarin verteld wordt dat het wezen Krampus half geit, half demon is. De Krampus gaat op zoek naar stoute kinderen en sleurt een zak met twijgen met zich mee, waarmee hij de kinderen slaat wanneer ze zich misdragen.

Krampus Expédition is een achtbaan van 28 meter hoog en 600 meter lang. Over de baan rijden zes bootjes die telkens plaats bieden aan acht personen. Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een minimumlengte van 110 cm.