Sfeerverslag: PortAventura World (dag 4/4 ) Ferrari Land – woensdag 6 juli 2022

Vandaag breekt de laatste dag aan in het resort van PortAventura World. We bezoeken vandaag Ferrari Land. Een pretpark met uiteraard veel ferrari’s maar ook met de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Daarnaast zijn er nog tal van andere attracties te ontdekken. We racen dus snel naar binnen.

 

Ferrari Land gaat een half uurtje later op dan PortAventura Park. Om 10h30 kunnen we dan ook eindelijk onze spurt inzetten richting Red Force, de hoogste en snelste achtbaan van Europa.

Wanneer de deuren openen van het park, rent iedereen meteen naar Red Force. Dat krijg je natuurlijk als je maar 1 top attractie in een pretpark plaatst. Ook voor vandaag hebben we een fastpass gekocht, waardoor we de wachtrijen 1 keer per attractie kunnen oversteken. Aangezien we bij de eerste aankomen bij de wachtrij van de spectaculaire achtbaan, besluiten we te wachten met het gebruiken van onze fastpass. Even later zitten we dan ook in het treintje van Red Force. De statistieken van Red Force zijn niet mals, maar liefst 112 meter hoog en die hoogte bereik je met een snelheid van 180 km/h. Dimitri en ik mochten  vooraan plaatsnemen en krijgen een veiligheidsbril. Die beschermt het oogvocht in je ogen en natuurlijk je ogen zelf, mocht er iets invliegen. Hannelore en Lies namen plaats op de tweede rij. Eenmaal je uit het station rolt, wordt je meteen gelanceerd. Het baanverloop (lancering naar de tophat, en weer naar beneden) van de achtbaan mag dan misschien niet veel voorstellen, maar die snelheid voel je. In een mum van tijd bereiken we het hoogste punt en kunnen we genieten van een prachtige uitzicht. Dit duurt helaas maar enkele seconden, want enkele tellen later zitten we beneden al in de remmen. Ik had over Red Force geen hoge verwachting, aangezien het maar over een lancering en een tophat gaat. Maar de kracht van de lancering is gigantisch en geeft een echte kick. Dit is een ervaring die ik alleen maar aan iedere pretpark liefhebber kan aanraden. Voor mij is dit trouwens mijn 300ste achtbaan. Ik ben dan ook heel blij dat zo’n speciale achtbaan mijn 300ste is, uiteraard blijven we verder achtbanen scoren.

Ferrari Land heeft nog een achtbaan en dat is Junior Red Force. Wie hier een deftige Junior Coaster had verwacht, is er aan voor de moeite. Het park heeft namelijk destijds gekozen voor een Junior Coaster van SBF Vista. De achtbaan stelt met zijn 8-vormige lay-out dus niet veel voor. Voor de kinderen blijft het alvast hetzelfde want ook zij kunnen een ritje maken op een Ferrari achtbaan en wij hebben er een credit bij.

Doordat het bewolkt werd en de vrees voor regen (en misschien zelfs onweer) besloten we snel nog een ritje op Red Force te maken. Gelukkig hoefden we niet te wachten dankzij onze fastpass en konden dit keer de vrouwen een ritje op de eerste rij maken.

De regen bleef voorlopig toch uit, waardoor de twee torens net naast Red Force ons volgende slachtoffer werden. De ene is een free fall tower, de andere een Space Shot. Ik vond ze alletwee maar vrij soft. Enkel het uitzicht op Red Force, de kustlijn en de bergen was leuk.

Ook Autopia is neergestreken in Ferrari Land. Uiteraard hebben ze de iconische attractie uit Disneyland Paris niet gekopieerd en hebben ze er hun eigen ding van gemaakt. De naam klinkt alvast Italiaans, Maranello Grand Race. Onderweg met ons autootje vind ik wel dat ze de race er mochten vanaf laten. Om de paar 100 meter vielen de wagens stil en daarnaast reden de wagens echt traag.

Terwijl we de achterkant van het park aan het verkennen waren, merkten we op dat er een show aan het spelen was. Woody Woodpecker kreeg hier alvast een belangrijke rol, al begrepen we wel niet echt over wat de show precies gaat.

De attracties voor kinderen laten we uiteraard links liggen en we besluiten eens een kijkje te gaan nemen in de Ferrari Land Gallery. Dit is een museum over Ferrari, waar we enkele Formule 1 wagens kunnen spotten en allerlei attributen uit deze autosport.

De laatste 2 attractie die we deden waren Flying Dreams en Racing Legends. Deze 2 simulatoren zijn beide geïnstalleerd in hetzelfde gebouw. We begonnen met Racing Legends, een virtuele racing simulator. Je neemt plaats in een Formule 1 wagen, waarna de wagen begint te wiebelen volgens de actie op het scherm voor je. Zo zien we een paar te korte filmpjes die telkens een andere race voorstellen. Ik vond dit alvast een heel flauwe simulator.

 

Gelukkig hebben we nog een tweede kans met Flying Dreams. Dit is een Flying Theatre zoals we dat kennen met het Voletarium in Europa-Park. Flying Dreams echter vergelijken met het Voletarium zou echt een stap te ver zijn want ook Flying Dreams geeft een vrij matige rit weer. De overgangen gebeuren niet zo soepel en de bewegingen van de gondel waren alles behalve synchroon ingesteld. Jammer, maar de 2 simulatoren stelden echt teleur.

En zo zat ons half dagje Ferrari Land erop. Het park vond ik leuk gethematiseerd en heeft met Red Force een echte topper in zijn aanbod. Overal kan je Ferrari’s spotten en heel veel muren en andere zaken zijn rood gekleurd, uiteraard Ferrari rood. Ook de Italiaanse gebouwen in het park geven een leuk contrast. Wanneer we echter naar de attracties kijken, stelt het wat teleur. Enkel Red Force gaf een overtuigende rit weer, al de rest in het park is maar wat flauw. Hopelijk plaatsen ze in Ferrari Land nog wat betere attracties erbij want nu is het overrompeling bij Red Force en zie je bij het begin van de dag bij overige attracties nauwelijks mensen wachten. Bij een volgend bezoek aan PortAventura World zou ik echter wel terugkomen naar Ferrari Land. Dit natuurlijk enkel en alleen voor Red Force. Tot ziens, Ferrari Land.