Plannen voor nieuw gebied in Gröna Lund goedgekeurd

De toekomstige uitbreidingsplannen van het Zweedse pretpark Gröna Lund zijn goedgekeurd. Op een nabijgelegen parking zou het park graag willen uitbreiden met een nieuw gebied. Er zou alvast 1 achtbaan komen in het gebied met uiteraard heel wat horecagelegenheden.

 

Goed nieuws voor het Zweedse pretpark Gröna Lund. De plannen om het park op een nabijgelegen parking uit te breiden, zijn goedgekeurd. Uit die plannen blijkt dat er alvast een achtbaan zal bijkomen. Daarnaast wil men het gebied voornamelijk invullen met veel groen. Uiteraard zullen er horecagelegenheden en andere attracties te vinden zijn.

 

Er zal naast de investering in het nieuwe gebied, ook geïnvesteerd worden in een nieuwe boulevard. Een plek die vooral in de avonduren een aantrekkelijke plek kan zijn. Tevens zou het park ook investeren in winkels en horecagelegenheden net buiten het park. Een brug zou het nieuwe gebied moeten verbinden met de rest van het park.

De parking was van 1924 t.e.m. 1957 het grondgebied van een ander concurrerend park. Toen lag het pretpark Nöjesfältet er. Toen de kinderen van de 2 concurrerende directeuren trouwden, fuseerden de 2 pretparken. In 2024 hoopt het park te kunnen beginnen met de werkzaamheden. De goedgekeurde plannen zijn een alvast een eerste belangrijke stap.

bron & foto: Gröna Lund