Carowinds presenteert Aeronautica Landing met vier nieuwe flat rides

Het Amerikaanse pretpark Carowinds viert in 2023 haar 50-jarig bestaan en voor dat jubileum wordt het parkdeel Crossroads volledig vernieuwt en geüpgraded naar Aeronautica Landing. Naast een volledig nieuwe look-and-feel, worden er ook maar liefst vier nieuwe attracties toegevoegd aan het gebied.

 

Carowinds, gelegen nabij de grens tussen North en South Carolina, opende op 31 maart 1973 voor het eerst haar deuren en viert dus in 2023 haar 50-jaar jubileum. Om ode te brengen aan de rijke geschiedenis van de Carolina’s in luchtvaart, uitvindingen en ontdekkingen transformeert Carowinds het parkdeel Crossroads naar Aeronautica Landing. Zoals de naam al doet vermoeden, krijgt het volledige gebied een luchtvaart-sausje over zich heen. Een reeds bestaand horecapunt en de botsauto’s worden geherthematiseerd om in het nieuwe thema te passen. Daarnaast worden er maar liefst vier nieuwe flat rides toegevoegd aan het nieuwe gebied, dat hieronder reeds digitaal te beleven is.

 

De vier nieuwe attracties komen grotendeels uit de stal van de Italiaanse attractiefabrikant Zamperla. De eerste attractie Air Racer is een klassieke Zamperla Air Race, daarnaast is ook een Zamperla Disk’O-attractie te zien met de naam Air Walker. De laatste nieuwe Zamperla-attractie is de intrigerende NebulaZ flat rides die de laatste jaren over de hele wereld opduikt. De vierde attractie Gyro Force lijkt op een Wipeout-attractie, maar het is momenteel onbekend welke fabrikant deze attractie gaat leveren.

Naast de attracties komt er ook een nieuwe game zone, met vier nieuwe Midway games en een nieuw thema voor het basketbal-spel. Ook wordt er een nieuw restaurant toegevoegd aan het gebied, samen met een tweede kleiner horecapunt. Al bij al lijkt het een grootschalige upgrade van een relatief groot parkdeel te worden. Naar alle verwachting opent het gebied samen met het park in de lente van 2023.

 

Bron en foto’s: Carowinds