Canada’s Wonderland opent unieke thrillride

In 2023 zal Canada’s Wonderland een nieuwe spectaculaire thrillride open. De attractie zal uniek in de wereld zijn. Daarnaast denkt het park ook aan de allerkleinsten met de opening van een nieuwe familieachtbaan in het Snoopy gedeelte van het park.

 

Het pretpark Canada’s Wonderland, zo’n 30 km ten noorden van Toronto, staat bekend om zijn uitgebreid aanbod aan thrillattracties. Hiervan is de Sledge Hammer, niet te verwarren met de attractie in Bobbejaanland, uit het aanbod van Huss de meest bijzondere. Het park doet daar volgend jaar nog een schepje bovenop. Het park opent namelijk een unieke pendulumattractie.

Het betreft een concept uit het assortiment van de Nederlandse fabrikant Mondial Rides dat verkocht wordt onder de naam Avalanche. Tot nu toe was er nog geen enkele gebouwd in de wereld. In de attractie nemen gasten plaats op 360° graden roterend gondels die verbonden zijn met de 360° ronddraaiende arm. Passagiers zullen een maximale hoogte van 47 meter bereiken en een maximale snelheid van 75 km/u behalen.

 

De nieuwe aanwinst zal geopend worden onder de naam Tundra Twister. De attractie zal gebouwd worden in de Frontier Canada zone, naast de in 2019 geopende Dive Coaster Yukon Striker.

 

Maar dat is niet alles. Het park kondigde ook de komst van hun 18de achtbaan aan. In het Planet Snoopy gedeelte opent het park een gelanceerde kinderachtbaan. De attractie krijgt de naam Snoopy’s Racing Railway. De nieuwe aanwinst zal gebouwd worden door ART Engineering. De Duitse bouwer is voornamelijk bekend van Ba-a-a-Express in Europa-Park. Snoopy’s Racing Railway zal een maximale snelheid van 50km/u bereiken.

 

Bron: Canada’s Wonderland, Mondial Rides, rcdb
Foto’s: Canada’s wonderland, Mondial Rides