Uitgelicht: Texas Twister – Julianatoren

In 2022 opende het Nederlandse kinderpretpark Julianatoren na lang uitstel haar achtbaan Texas Twister. Deze achtbaan stond al enkele jaren op de planning, maar door problemen met het verkrijgen van een vergunning moest het park blijven wachten om ze daadwerkelijk te openen.

 

 

Texas Twister opende officieel op 24 april 2022, al konden bezoekers al wel enkele dagen eerder een ritje maken op de nieuwe baan. Voorlopig zijn de exacte statistieken van deze achtbaan jammer genoeg niet bekend.

Texas Twister werd gebouwd door het italiaanse bedrijf SBF Visa en is van het type Spinning Coaster, een zeer compacte baan met draaiende karretjes.

 

 

Een ritje maken kan al vanaf een minimumlengte van 95 cm onder begeleiding, wie alleen een ritje wil maken moet 120 cm groot zijn. De maximale lengte voor deze attractie bedraagt 195 cm.