Uitgelicht: Monster – Walygator Grand Est

Met de opening van de hangende achtbaan Monster in 2010 verraste het Franse pretpark Walygator Grand Est vriend en vijand. Deze kanjer werd gebouwd door B&M, maar is afkomstig van een ver weg gelegen park in Japan.

 

 

Misschien wel de hoofdreden om het Franse pretpark Walygator Grand Est een bezoekje te brengen is de Inverted Coaster Monster. Deze achtbaan heeft de Raptor lay-out en heeft daarmee nog een broertje in Cedar Point. Monster is afkomstig van het Japanse pretpark Expoland dat in 2007 de poorten voorgoed sloot. De broers die op dat ogenblik het park in handen hadden kochten in datzelfde park ook een Wilde Muis achtbaan, die wel achter de schermen kwam te liggen maar nooit opgebouwd werd en ondertussen haar rondjes draait in het Franse pretpark Antibes Land.

Monster werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M en weet enorme G-krachten te trekken doordat de mid-section brakes uitstaan. Dit stalen gevaarte heeft een hoogte van 40 meter en een lengte van 1200 meter, er wordt een snelheid bereikt van 90 km/u. Van de oorspronkelijke drie treinen, zijn er maar twee in gebruik want de derde werd gebruikt voor reserve onderdelen. Per treintje is er plaats voor 32 personen.

Tijdens de rit beleef je zes inversies waaronder een 30,5 meter hoge looping, een Cobra Roll, twee Corkscrews en een Zero-G Roll. Wie een ritje wil maken moet minstens 140 cm groot zijn.