Uitgelicht: Descente en Schlitt’ – Nigloland

Descente en Schlitt’ is een achtbaan van het type Wilde Muis in het Franse pretpark Nigloland. Het gaat om een Compact Mobile model dat verrassend soepel is. Deze achtbaan werd geopend in 2007 als Schlitt’Express, maar die naam wijzigde in 2020.

 

 

In 2007 opende het Franse pretpark Nigloland haar Wilde Muis achtbaan Schlitt’Express, de naam van deze baan wijzigde in 2020 naar Descente en Schlitt’. Deze is van het type Compact Mobile Rev 2, wat betekend dat deze geen vaste funderingen heeft en relatief gemakkelijk te verplaatsen is. Zo kan dit type bijvoorbeeld ook over de kermis reizen. De bouwer van de baan is Mack Rides.

Descente en Schlitt’ heeft een hoogte van 14 meter, een lengte van 370 meter en bereikt een snelheid van 45 km/u. Over de baan rijden meerdere karretjes met telkens plaats voor vier personen. Wie een ritje wil maken kan dit vanaf een minimumlengte van 1 meter onder begeleiding en van 120 cm zonder begeleiding.