Uitgelicht: Comet – Walygator Grand Est

Toen Walygator in 1989 geopend werd had het park nog de naam Big Bang Schtroumpf. In het park van toen kon je tussen de Smurfen twee achtbanen ontdekken. Een daarvan is de stalen achtbaan Comet.

 

 

Comet is een stalen achtbaan gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan opende als een van de twee eerste achtbanen in dit park, toen het nog in een Smurfenkleedje gehuld was. Maar in haar eerste levensjaren ging ze door het leven als Comet Space. In 2008 werd deze naam gewijzigd naar Waly Coaster. Uiteindelijk veranderde de naam in 2014 naar Comet, dit door de komst van een nieuwe Airrace attractie en de hertheming van het gebied naar een ruimte thema.

Comet is een klassieke looping coaster van het type Hurricane. De baan heeft een hoogte van ongeveer 24 meter en de lengte is ongeveer 590 meter, goed voor een snelheid van 64,4 km/u. Over de baan rijden twee treintjes die plaats bieden aan 28 personen.

Tijdens de rit ga je doorheen drie inversies: een Looping en Dubbele kurkentrekker. Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet tenminste 120 cm groot zijn.