Sfeerverslag: Parc Astérix – 11 juni 2022

Vandaag trek ik samen met mijn vrouw Hannelore naar Parc Astérix. Mijn ma en mijn broer zijn ook van de partij en voor hen wordt dit het eerste bezoek aan dit mooie park. In Parc Astérix vind je een heleboel leuke attracties en achtbanen. Zo vind je er een Inverted Coaster van B&M met een prachtig Egyptisch thema. Dan is er ook nog de vernieuwde houten achtbaan en een leuke madhouse. Tijd voor een dagje pretparkplezier!

 

Na lang aanschuiven geraken we eindelijk met de wagen op de parking. Je wagen parkeren kost hier € 15 en dat vind ik wat aan de dure kant. Gelukkig kunnen we vandaag besparen op de toegangstickets want met ons Walibi abonnement zijn we aan de helft van de prijs binnen. Wanneer we de tickets hebben, reppen we ons naar de ingang van het park. Het lijkt alvast een bijzonder drukke dag te worden. Geen wonder, want het weer is alvast prachtig.

Via een prachtige laan wandelen we het park binnen. Aan beide kanten vind je gezellige shops en restaurants. Op het einde zien we Astérix uitkijken over deze kleurrijke straat. We besluiten eerst de vernieuwde houten achtbaan uit te testen.

Het plan om Tonnerre 2 Zeus als eerste te doen valt al vlug in het water. Iedereen lijkt vandaag te willen beginnen met de houten achtbaan. Het resultaat is vlug duidelijk want de wachtrij is te kort om alle mensen erin te proppen. Daarop besluiten we dat Discobelix de eerste attractie van vandaag wordt. Discobelix is een Disk’O Coaster die prachtig is afgewerkt. Het is duidelijk dat het vandaag druk zal worden want we de wachttijd loopt hier al op naar 15 minuten.

Ondertussen staat de wachtrij van Tonnerre 2 Zeus al tot aan l’Aérolaf, de panoramatoren. Wij besluiten om later op de dag terug te komen en richting Goudurix te wandelen. Tot onze grote schrik blijkt er zich ook daar zo’n monster wachtrij gevormd te hebben. Het is vandaag dus heel druk! Wat later lees ik dan ook op Facebook dat het park volzet is. Goudurix zal dus voor later op de dag zijn.

We gaan verder in het park en vinden een attractie met een nog redelijk korte wachtrij. l’Oxygenarium is een Spinning Rapid Raft attractie. Dat is een waterattractie met rubberen bootjes. Deze bootjes worden naar boven getakeld en gaan via een grote glijbaan naar beneden. Het wachten duurde gelukkig niet heel lang want na 20 minuten mogen we al plaatsnemen.

Ondertussen hebben we een Filotomatix Brons aangeschaft. Deze pas kost € 10 en hiermee kunnen we voor een groot deel van de attracties virtueel wachten. Het is dus hetzelfde systeem dat men in Walibi Holland gratis gebruikt. Vlug maakten we een reservatie voor de houten achtbaan. Al zullen we geduld moeten oefenen want we mogen pas over anderhalf uur op de achtbaan. Gelukkig mogen we wel nog aanschuiven bij andere attracties en dat doen we bij Le Defi de Cesar. Deze attractie is een madhouse die je het gevoel geeft dat je op een boot zit. De attractie is samen met zijn voorshow de beste in zijn soort, alleen heeft men vandaag besloten om de attractie te doen draaien zonder de voorshow. Jammer want zo mis je heel wat van het verhaal.

Door de grote drukte besluiten we iets kleins te eten want overal staan er mensen aan te schuiven. Bij ieder eetkraam moet je heel wat geduld oefenen vooraleer je wordt bediend want het meerdere deel van het personeel had er vandaag niet veel zin. Ook de hotdog met zijn slap brood viel tegen. Voor €1 0 mag je denk ik toch wel wat betere kwaliteit verwachten.

Ondertussen was het eindelijk onze beurt om een ritje te maken op Tonnerre 2 Zeus. De houten achtbaan kreeg deze winter een grote onderhoudsbeurt waarbij heel wat stukken zijn geretracked. Het verschil kan je dan ook heel duidelijk voelen want op de nieuwe stukken is de achtbaan geweldig. Jammer genoeg hebben ze de lijn niet volledig doorgetrokken en de baan overal vernieuwd want op de oude stukken voel je wat voor rammelbak deze achtbaan vroeger was. Ik zou er zelf geen uur meer voor wachten.

Natuurlijk heb ik een nieuwe reservatie gemaakt, dit keer voor Romus et Rapidus. We zullen wel opnieuw wat geduld moeten hebben want we kunnen pas over een goed uur in de attractie. Gelukkig was het maar een kwartier wachten voor Vol d’Icare. Dit is een familie achtbaan gebouwd in de ruïnes van een Grieks huis.

We keken nog eventjes in enkele shops om ons dan eindelijk richting Romus et Rapidus te begeven. Romus et Rapidus is een rapid river, die wanneer je pech of geluk hebt je behoorlijk nat kan maken. Vandaag was het de beurt aan mijn ma want die kreeg de volle lading. Ook Hannelore kwam er vanaf met een nat pak.

De volgende reservatie heb ik geplaatst voor Menhir Express. Wederom bedraagt de wachttijd ongeveer een uur. Die tijd doven we in een leuke rondvaart waar we meerdere figuren spotten uit de strips van Astérix en Obelix.

Een half uurtje later mogen we dan aan boord stappen van Menhir Express. Deze wildwaterbaan met boomstammen, vind ik een unieke attractie. De boomstammen zijn vervangen door een steen en de eerste drop heeft een uniek element. Tijdens deze drop maakt de val een golvende beweging. De drop is ook redelijk nat, net zoals de tweede en tevens ook laatste drop.

De volgende attractie wordt La Trace du Hourra, een bobsleebaan. Na een uur wachten via de virtuele wachtrij was het eindelijk aan ons. Vanop de baan heb je een prachtig zicht op Toutatis, de nieuwe lanceerachtbaan die volgend jaar opent. Het belooft alvast een topper te worden. Ook La Trace du Hourra levert vandaag een toffe rit af.

De laatste attractie die we vandaag zeker nog wilden doen was OzIris. Dit is een Inverted Coaster van B&M en is nog steeds 1 van mijn lievelingsachtbanen. Wederom hebben we meer dan een uur virtueel gewacht. Ik kan je alvast zeggen dat we het dan ook volledig gehad hebben met het lange wachten. Gelukkig levert Oziris een hele goede rit af vol met adrenaline en snelheid. Het blijft met voorsprong de beste achtbaan van het park.

Om 17u besluiten we dat het genoeg is geweest. Het is warm en veel te druk, het park is wel nog 2u open maar de goesting is weg. Bijna iedere wachtrij is te kort om alle wachtenden erin te plaatsen. Overal lopen mensen kriskras door elkaar, nergens is er een vrij bankje en als je iets wil eten of drinken mag je bijna een half uur wachten. Het park is niet volzet maar overbezet. Ook met onze Filotomatix Brons is het nog meer dan uur wachten. Het is dan wel virtueel maar met zo’n lange wachttijden in de reguliere wachtrijen hebben we er ook niet veel voordeel mee. Als dat volgend jaar maar goed komt met de komst van de nieuwe achtbaan Toutatis. Gelukkig heeft het park een paar topattracties en ligt het park er proper en verzorgd bij. Au Revoir Parc Astérix en hopelijk met minder volk.