Oostenrijks pretpark Familypark opent spectaculaire waterattractie

Het Oostenrijkse pretpark Familypark opende onlangs haar gloednieuwe waterattractie Biberburg. Hiermee heeft het park de grootste waterattractie van het land in huis gehaald. De attractie werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides.

 

Het Oostenrijkse pretpark Familypark investeerde 10 miljoen euro in haar allernieuwste attractie Biberburg, een waterattractie die een oppervlakte beslaat van 5000 m2. De berijders van deze attractie nemen plaats in een bootje voor acht personen en worden via een lift 17 meter omhoog getakeld, vooraleer ze een steile drop maken, die eindigt met een splash. Maar vlak voor die splash vliegen de bootjes eerst over een airtime heuveltje, wat een extra thrillfactor toevoegt aan de rit. Er wordt op deze afdaling een snelheid van 65 km/u bereikt. Het 325 meter lange parcours neemt je langsheen heel wat bevers en leuke taferelen.

 

 

Familypark is het tweede grootste pretpark van Oostenrijk en werd voornamelijk bekend met de bouw van een Sky Fly attractie die indrukwekkend gethematiseerde werd naar Leonardo Da Vinci. Verder heeft het park 3 achtbanen en werd in 2019 deel van de pretparkgroep Compagnie des Alpes waartoe ook Walibi-parken, Bellewaerde en Parc Asterix horen.

 

Bron en foto: Familypark