Mountain Coaster Venet Bob na minder dan drie jaar al gesloten

De Mountain Coaster Venet Bob van Venet Bergbahnen maakt na drie al geen ritjes meer. Deze baan van het type Rollbob was nog maar de tweede attractie van dit type gebouwd door Stahl-Hacksteiner-Metall GmbH en moet door financiële problemen verkocht worden.

 

Venet Bob, een Mountain coaster gebouwd door Stahl-Hacksteiner-Metall GmbH, is voorgoed gesloten. De baan was te vinden bij Venet Bergbahnen in Zamst te Tirol. Het bedrijf dat de baan uitbaat leidde tijdens het winterseizoen een verlies van ongeveer 600.000 euro en wil door de verkoop een deel van de put terug opvullen. De baan zal op korte termijn ontmanteld gaan worden en staat te koop. Er zouden al twee kandidaat kopers uit Tirol zich gemeld hebben.

 

Venet Bob

Venet Bob was de tweede Mountain Coaster van het type RollBob gebouwd door Stahl-Hacksteiner-Metall GmbH. Deze baan heeft een lengte van 800 meter en volgde een bochtig parcours aan een snelheid van 40 km/u.

 

Eerste RollBob attractie

De eerste attractie van dit type mocht Stahl-Hacksteiner-Metall GmbH bouwen voor Kienbergpark in Berlijn. Daar rijdt de Natur-Bobbahn sinds 2017 haar rondjes. Deze baan heeft een lengte van 800 meter .

 

Bronnen: RCDB, Parkerlebnis, meinbezirk.at