MagicLand plant nieuwe achtbaan voor 2025

Het Italiaanse MagicLand hervat haar uitbreidingsplan van 40 miljoen euro. Naast de komst van een nieuw waterpark in 2023, kondigde het park ook een gloednieuwe achtbaan aan voor 2025. Dit wordt de eerste nieuwe achtbaan sinds de opening van het park in 2011. Wat voor achtbaan het wordt, is nog niet bekendgemaakt.

 

MagicLand, gelegen nabij de Italiaanse hoofdstad Rome, kondigde in 2019 een groot uitbreidingsoffensief aan van 40 miljoen euro. Initieel was het de bedoeling om vanaf 2019 gedurende vier jaar dit budget te investeren, deze plannen werden echter in de koelkast gestoken door toedoen van de coronapandemie. Nu zijn de uitbreidingsplannen hervat en is meteen een gloednieuwe achtbaan aangekondigd voor 2025. De nieuwe achtbaan wordt gebouwd nabij de hoofdingang van het park, in het gebied bij het Flying Island Isola Volante. Onderstaande afbeelding geeft een eerste idee waar de achtbaan mogelijks komt te liggen. Om welk achtbaantype het gaat, is nog niet bekendgemaakt. Daarnaast werd ook aangekondigd dat in 2023 een groot waterpark wordt toegevoegd aan MagicLand.

©Google Earth

 

MagicLand opende in 2011 onder de naam Rainbow MagicLand. In 2020 trok de Italiaanse animatiestudio Rainbow zich terug uit het project en werd de naam van het pretpark verkort naar MagicLand. Daardoor moesten ook enkele attracties aangepast worden, zoals de darkrides Pianeta Winx en Huntik. Het park opende met vijf achtbanen, waarvan de grootste de lanceerachtbaan Shock is. Deze X-Car achtbaan werd ontworpen door de Duitse fabrikant Maurer Rides, is 35 meter hoog, 750 meter lang en bereikt een topsnelheid van 95 km/u. De nieuwe achtbaan in 2025 wordt dus de zesde achtbaan van het park en de eerste nieuwe achtbaan sinds 14 jaar. Vorig jaar pakte het park nog uit met de nieuwe thrillride Wild Rodeo.

 

Foto’s: Google Earth, TPF (Dries Defever)
Bron:
Parkerlebnis.de