Het zomert in en buiten Technopolis

Wie tijdens de zomervakantie op vakantie in eigen land gaat, vindt geen betere bestemming dan Technopolis. Met buiten de tijdelijke expo Insectopia en een gezellige zomerbar en binnen een nieuwe unieke virtual reality-ervaring en tal van verfrissende experimenten, biedt Technopolis de ideale mix van outdoor en indoor zomerpret.

 

Met de zomervakantie voor de deur, haalt Technopolis alles uit de kast om kinderen, jongeren en volwassenen helemaal gek op wetenschap te maken. “Een uitstap naar Technopolis is elke dag van het jaar de moeite waard, maar tijdens de zomervakantie nog meer dan ooit.” (Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis)

 

Laatste kans om Insectopia te verkennen

Zo is het de laatste kans om in de buitenexpo Insectopia oog in oog te staan met reusachtige insecten.

Een gigantische sissende kakkerlak, een uit de kluiten gewassen bosmier, een megahoornaar, een enorme vuurvlieg, een immens grote bidsprinkhaan en een reusachtige hoofdluis midden in het bos: je zou het van minder heel warm krijgen deze zomer.

In totaal loop je 32 insecten tegen het lijf, waarvan sommige tot wel 5 meter groot zijn én bewegen. Vanaf 1 september vliegen de insecten naar hun volgende bestemming.

 

Afkoelen en feesten in de zomerbar

Omdat een zomerse uitstap niet compleet is zonder een verfrissend drankje of hapje, opent Technopolis deze zomer vlak naast Insectopia voor het tweede jaar op rij zomerbar: ideaal om even af te koelen of tussendoor te bekomen van alle experimenten.

Voor het eerst kan je er ook een verjaardagsfeestje boeken. Feestbeesten tot 12 jaar kunnen eerst Technopolis en Insectopia verkennen en tot slot langs de zomerbar passeren voor een ijsje en een drankje.

 

De wereld verkennen in virtual reality

Niet alleen op het buitenterrein van Technopolis, maar ook binnen valt er tijdens de zomervakantie heel wat nieuws te beleven. Dwars door de straten van New York, Chicago, Zurich en Milaan, en helemaal tot in Jurassic Parc vliegen? Zonder ook maar één stap in een vliegtuig of één stap buiten Technopolis te zetten? Het is een koud kunstje met Birdly, de virtual reality-sensatie van het moment.

Net als een echte vogel fladder je met je armen en gebruik je je hele lichaam om door het luchtruim te klieven. Geavanceerde robotica en 3D simulatietechnieken maken de illusie dat je écht tussen de wolkenkrabbers en dino’s vliegt compleet. Je voelt en hoort zelfs de wind langs je oren zoeven.

Met Birdly kan je ook deelnemen aan races doorheen de ruimte of tussen de bergtoppen of als een zeeschildpad door het Groot Barrièrerif zwemmen.

 

Verfrissende experimenten

Of het nu een zomer vol hittegolven of regenbuien wordt, binnen in Technopolis zit je altijd goed voor een aaneenschakeling van verfrissende experimenten en wetenschappelijke ontdekkingen.

Op welke plek kan je nog eerst een vliegtuig veilig aan de grond zetten, vervolgens in een enorme zeepbel staan en een minuut later een dutje op een spijkerbed doen? Of op een dag een rotsblok met een pink verzetten en meteen daarna op een kabel op vijf meter hoogte fietsen? In Technopolis schuilt achter elke hoek een nieuwe ervaring die je doet beseffen dat wetenschap écht overal is.

 

Elke dag gratis show, demo’s en workshops

Even genoeg geëxperimenteerd? Dan kan je even uitblazen tijdens de verbluffende show ‘Koken met Mendel-chef’ waarin experimenteel koken een volledig nieuwe betekenis krijgt. Verder staan dagelijks bangelijk koele demonstraties met droogijs op het programma en kan je getuige zijn van een knaller van een kettingreactie.

Speciaal voor de zomervakantie voorziet Technopolis ook een aantal gratis workshops. Als je op voorhand een plekje reserveert, kan je glibberwormen maken in het Lab, met LEGO® stenen bouwen aan de stad van de toekomst, ontdekken of zwart echt wel een kleur is of een tekening op een bord laten drijven.

 

Waarom zou je kiezen tussen een uitstap waar je de hele dag buiten of de hele dag binnen vertoeft? In Technopolis combineren we deze zomervakantie het beste van beide ervaringen. We hebben een stevig aanbod op poten gezet om zowel de grootste zonneklopper als de koelste kikker om te toveren tot een echte science lover. Deze zomer hoef je maar tot in Mechelen te reizen om je horizon te verbreden!

Ester Blockx: Marketing & Sales Director Technopolis