Dreamworld Australia neemt 23-jarige droptoren grondig onder handen

Dreamworld Australia, gelegen aan de Gold Coast in Australië, neemt haar 119 meter hoge droptoren dit jaar grondig onder handen. Naast het verwijderen van de laatste baandelen van de oude lanceerachtbaan Tower of Terror II, krijgt de droptoren een volledige technische en kosmetische upgrade met een nieuw zwart-geel kleurschema. Ook wordt de naam van het park als lichtreclame op de toren geplaatst.

 

Het Australische pretpark Dreamworld Australia heeft momenteel haar Intamin droptoren “Giant Drop” gesloten voor groot onderhoud. Naast een technische revisie, krijgt de 23-jarige droptoren een gloednieuw uiterlijk, dat blijkt uit een recente aankondiging van het park. Zo wordt de 119 meter hoge grijze toren voorzien van een nieuwe zwartgele verflaag. Daarnaast krijgt ook de wachtrij een make-over, met meer ventilatie, nieuwe thematisering en overal een nieuw uiterlijk. De grootste verandering die staat te gebeuren, is de toevoeging van grote gele letters op de toren, die het perfecte uithangbord moeten worden voor het park. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, is momenteel nog niet bekend. In onderstaande foto’s zijn de concepttekening voor de make-over te zien.

Op de laatste foto is de huidige staat van de droptoren te zien, die over de komende maanden ingrijpend gaat veranderen. Daarnaast gaan ook de laatste witte baandelen van de oude lanceerachtbaan Tower of Terror II verwijderd worden van de toren. Deze achtbaan werd in 2019 verwijderd uit het park, mede door de komst van de Mack Rides lanceerachtbaan Steel Taipan. De grote toren, inclusief de twee droptorens, werd wel behouden.

 

Tower of Terror II

Tower of Terror II opende als Tower of Terror als de allereerste LSM-gelanceerde achtbaan ter wereld. De achtbaan werd geleverd door de Zwitserse/Liechtensteinse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides en bestond uit een lancering van 0 naar 161 km/u in 7,0 seconden. Daarna reed de achtbaantrein 100 meter naar boven op de toren om vervolgens in een vrije val terug naar beneden te vallen en tot slot af te remmen. In 2010 werd Tower of Terror omgevormd tot Tower of Terror II, met het grootste verschil dat de achtbaantrein nu achterwaarts lanceerde in plaats van voorwaarts. Een gelijkaardige achtbaan is vandaag de dag nog steeds te beleven in Six Flags Magic Mountain als Superman: Escape from Krypton.

 

Bron en foto’s: Dreamworld Australia