14-jarig meisje overleden bij tragisch ongeval in Tivoli Friheden

In Tivoli Friheden nabij Aarhus is donderdagmiddag een 14-jarig meisje overleden bij een tragisch ongeval op de achtbaan Cobra in het park. Ook een 13-jarige jongen liep verwondingen op.

 

Op de achtbaan Cobra in Tivoli Friheden is donderdagnamiddag een tragisch ongeval gebeurd. Omstreeks 13u lokale tijd kwam één van de vijf bakjes van de trein vast te zitten nadat het achterste stuk van het bakje afbrak en onder de baan hing. Hierbij vielen 2 gewonden, maar ondertussen is duidelijk geworden dat het 14-jarige slachtoffer is overleden aan haar verwondingen.

Aanwezigen meldden een luide knal en zagen dat het bakje loshing van de track. Het park werd onmiddellijk geëvacueerd en er is psychologische hulp aanwezig voor getuigen en familieleden van de slachtoffers. Er is nog geen info over wat de oorzaak van dit tragische ongeval zou kunnen zijn.

Het park heeft aangekondigd dat het ook morgen, op vrijdag 15 juli, niet zal openen.

 

Geschiedenis

Het is spijtig genoeg niet de eerste keer dat deze coaster negatief in het nieuws komt. In 2008 zijn er ook al 4 jongeren gewond geraakt wanneer er twee stoeltjes van de trein vielen. De jongeren kwamen er toen van af met breuken en een hersenschudding.

 

Cobra

Cobra werd in 2008 geopend in het Deense Tivoli Friheden. De achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse bouwer Sartori Rides en is van het type Energizer. De rollercoaster heeft een hoogte van 21 meter en een lengte van 400 meter. Tijdens de rit ga je doorheen drie inversies: een cobra roll en een immelman.

Over de baan rijden twee treintjes, die elk plaats bieden aan tien personen.