Unieke interactieve darkride voor Le Pal in 2023

Het Franse pretpark Le Pal opent volgend jaar een wereldprimeur. Het betreft een interactieve darkride van het type Smash & Reload ontwikkeld door de Belgische bouwer BoldMove Nation in samenwerking met Polymorph en Triotech. De nieuwigheid wordt gebouwd in het gebouw van de voormalige 4D-bioscoop Le Ciné.

 

Het nieuwe type Smash & Reload wordt gekenmerkt door zijn kleinschaligheid. Door de vijfhoekige opstelling heeft het nieuwe type slechts een oppervlakte van 15 op 15 meter. De interactieve schermen bevinden zich zowel in het midden als aan de buitenkant ten opzichte van de wagentjes.

De zeven scenes zijn opgedeeld in twee verschillende elementen. Met de smash aan de binnenzijde en de reload aan de buitenzijde. Bij smash is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Bij reload, die zich telkens aan de buitenzijde bevinden, moet je uw schietapparaat herladen. De attractie met 5 voertuigen heeft een ritduur van 4 minuten en een theoretische capaciteit van 360 personen per uur.

Het ritsysteem van de attractie wordt geleverd door Triotech. Het bedrijf is voornamelijk bekend van Ninjago The Ride in verschillende Legoparken. In de trackless wagentjes is er telkens plaats voor zes personen. Deze hebben ook de mogelijkheid om 360° te kunnen draaien.

TooMush
In samenwerking met het Franse bedrijf Polymorph werd er ook een IP ontwikkeld. Deze heeft de naam TooMush gekregen. Het verhaal gaat over kleine vriendelijke paddenstoelen, Mushes genoemd. Deze worden door milieuvervuiling omgevormd tot beesten. Het is de taak van de bezoeker om de getransformeerde Mushes te verlossen van hun transformatie zodat ze vreedzaam kunnen blijven leven.

 

 

Bron: Themepark-central en BoldMove Nation
Foto’s: BoldMove Nation