Uitgelicht: Vol D’Icare – Parc Astérix

Vol D’Icare is een stalen achtbaan in het Franse pretpark Parc Astérix. Deze achtbaan opende in 1994 en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. De baan is van het type Hornet, waarvan maar twee exemplaren gebouwd werden.

 

 

Vol D’Icare is een stalen achtbaan van 410 meter lang in het Franse Parc Asterix. De rollercoaster is van het type Hornet, gebouwd door Zierer. Deze achtbaan heeft een lengte van 410 meter en een hoogte van 10,7 meter. Er wordt een snelheid behaalt van 42 km/u.

Vol D’Icare vertelt het verhaal van Icarus en Daedalus die gevangen gehouden worden door koning Minos. Om te ontsnappen bouwde Daedalus een voertuig met vleugels, vervaardigd uit hout, veren en was. Het enige minpunt aan de was is dat deze smelt wanneer men te dicht bij de zon komt.

Over deze baan rijden vijf treintjes, welke uit twee bakjes bestaan. In elk bakje is plaats voor twee personen waardoor er vier personen per treintje kunnen meerijden. Wie plaats wil nemen in deze achtbaan moet minstens een meter groot zijn en begeleid worden door een volwassene. Wie alleen plaats wil nemen moet minstens 130 cm groot zijn.