Uitgelicht: Trace Du Hourra – Parc Astérix

Trace Du Hourra is een zogenaamde Bobslee achtbaan, gebouwd door Mack Rides en opende in 2001 in Parc Astérix. Deze achtbaan volgt het parcours van een holbewoner uit het stenen tijdperk die nadat hij leerde op twee benen te lopen, op pad gaat. Tijdens zijn reis riep hij Hourra (hoera), waarvan de naam afkomstig is.

 

 

In 2001 werd in Parc Astérix de stalen achtbaan Trace Du Hourra geopend. Deze achtbaan werd gebouwd door Mack Rides en is van het type Bobsled Coaster. Dit betekent dat de treintjes niet over een rail rijden, maar doorheen een stalen goot, net zoals de Bobsleeërs doorheen een goot van ijs rijden.

Trace Du Hourra heeft een hoogte van ongeveer 31 meter, een lengte van 900 meter en behaalt een snelheid van 60 km/u. Over deze baan rijden vijf treintjes, die telkens plaats bieden aan maximum 14 personen, die per twee in een bakje zitten.

Wie een ritje wil wagen op deze achtbaan moet tenminste 120 cm groot zijn en begeleid worden. Wie alleen een ritje wil maken moet 130 cm groot zijn.