Uitgelicht: SOS Numérobis – Parc Astérix

In 1990 opende het Franse pretpark Parc Astérix haar tweede achtbaan met SOS Numérobis, al heette deze baan toen nog anders en stond ze zelfs op een andere locatie in het park. Deze achtbaan is van het type Tivoli Medium, gebouwd door Zierer. In de winter van 2015 werd een groot deel van de track vervangen door nieuwe track.

 

 

SOS Numérobis werd in 1990 geopend in het Franse pretpark Parc Astérix. De eerste jaren van haar leven bracht de baan door op de locatie naast Grand Splatch, onder de naam Trans’Arverne. De Arvernes waren een Gallisch volk en komen voor in het album Le Bouclier Arverne. In 2000 verhuisde de achtbaan naar haar huidige locatie. In 2003 kreeg ze de naam Périférix, wat verwijst naar de ringweg rond Parijs die Le Périférique heet. In 2012 veranderde de naam nogmaals om te passen in het nieuwe Egyptische gebied dat geopend werd.

SOS Numérobis werd gebouwd door Zierer en is van het type Tivoli Medium. De baan is 6 meter hoog en 199 meter lang, er wordt een snelheid van 32 km/u bereikt. Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 30 personen. Wie een ritje wil maken kan dat met begeleiding vanaf een minimumlengte van 90 cm. Wie alleen wil plaatsnemen moet 120 cm groot zijn.