Sunkid bouwt alpine coaster vlak bij Gröna Lund

Vlak bij het Zweedse stadspretpark Gröna Lund wordt er momenteel een gloednieuwe alpine coaster gebouwd. Het gaat om een rodelbaan met een enkele rail die gebouwd zal worden door de Duitse fabrikant Sunkid. De alpine coaster zal geopend worden bij SkiStar Hammarbybacken.

 

SkiStar Hammarbybacken in de Zweedse hoofdstad Stockholm dat een thuisbasis is voor onder andere ski- snowboard-, wandel- en mountainbikeactiviteiten, gaat nog deze zomer een gloednieuwe alpine coaster openen. Het gaat om een single rail alpine coaster die gebouwd wordt door Sunkid.

De Duitse fabrikant Sunkid kocht in 2019 de Oostenrijkse fabrikant Brandauer over die bekend stond om haar typerende single rail alpine coasters. Alle nieuwe alpine coasters die nu gebouwd worden, worden sinds de overname uitgebracht onder de naam van Sunkid zelf.

Dit exemplaar zal 800 meter lang worden en een hoogteverschil van maar liefst 100 meter hebben. Tijdens de rit zal er een snelheid tot maximaal 40 km/u bereikt kunnen worden. Bezoekers kunnen zelf remmen indien de adrenaline te hoog wordt. De opening staat gepland voor 24 juni 2022.

 

Gröna Lund:

SkiStar Hammarbybacken is gelegen op amper 2,5 kilometer van het Zweedse stadspretpark Gröna Lund. In Gröna Lund opende vorig jaar nog de Inverted Coaster Monster. Deze werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en bevat 3 inversies. Tijdens de rit raast de trein met een snelheid van 90 km/u door het 700 meter lange en 34 meter hoge achtbaanparcours.

 

Bron: rcdb

Foto: SkiStar Hammarbybacken